09/05-14 06:29

16 milliarder på vej til denne 'doktor'16 milliarder på vej til denne 'doktor'

Apple er klar til at købe Beats Electronics, skriver Financial Times.

storybild

Hip Hop-bagmanden, rapper og prodcuer, Dr. Dre (Billede: Polfoto)

Apple er på vej mod sin hidtil største virksomhedsovertagelse til en værdi af 3,2 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Opkøbsmålet Beats Electronics producerer hovedtelefoner og har en streamingtjeneste for musik. Selskabet er grundlagt af musikproducenten Jimmy Iovine og hip-hop-stjernen Dr. Dre.

Handlen kan blive offentliggjort allerede i næste uge, siger personer med indsigt i forhandlingerne til Financial Times. Men alle detaljer er endnu ikke på plads, og aftalen kan fortsat falde fra hinanden, siger kilderne.

Gennemfører Apples topchef, Tim Cook, opkøbet, vil det markere et brud med Apples strategi under den afdøde stifter Steve Jobs. Han var tilbageholdende med virksomhedshandler i den størrelsesorden - godt 16 milliarder danske kroner.

Apple og Beats Electronics afviser at kommentere sagen over for Financial Times.

Beats Electronics, der i år har lanceret en streamingtjeneste, producerer både hovedtelefoner og andre former for lydudstyr i den dyre ende af prisskalaen.

For cirka 10 år siden forvandlede Apple og Steve Jobs musikindustrien med iTunes, hvorfra brugere kan downloade musik, samt musikafspilleren iPod.

En overtagelse af Beats Electronics vil sandsynligvis blive set som en indrømmelse fra Apples side om, at selskabet er nødt til at kigge uden for sine egne vægge for fortsat at gøre en forskel i musikbranchen.

Apple vil med købet få adgang til to markeder i kraftig vækst: avancerede hovedtelefoner og salg af musik.

Musiktjenester, der for et fast månedligt beløb giver sine kunder adgang til en ubegrænset mængde numre, vokser hurtigt. Det svenske Spotify er førende med over 10 millioner abonnenter verden over.

Apple har tjent hundredvis af milliarder på succesprodukter som iPhone og iPad.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Store brølere på danske sygehuse:...
bt.dk
Nøgleperson ankommet til Forligsen...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx