Af - 26/03-14 09:22

Det her troede du aldrig, du kunne købe i supermarkedetDet her troede du aldrig, du kunne købe i supermarkedet

Leverpostej, ost, mælk... og en tur i rummet.

storybild

For 575.000 kroner kan du putte en rumrejse i indkøbsvognen. (Billede: PR-foto)

Adrenalinjunkier med trang til impulskøb skal til at passe på, når de går i supermarkedet for at handle. For det er nu i flere forretninger muligt at købe en vaskeægte rumrejse – dog til den nette sum af 575.000 kroner.

Nasa sender 800 myrer ud i rummet
Nasa sender 800 myrer ud i rummet

Bag den vilde rumtur står oplevelsesfirmaet Go Dream, som via en amerikansk operatør lover en imponerende rejse 65 kilometer væk fra jordoverfladen, så kroppen er vægtløs og planetens krumning kan ses.

- Turen foregår med et raketlignende fly, som kan lette og lande på en normal landingsbane. Første tur er planlagt i november i år. Der er dog endnu ingen, der har slået til, men vi har haft mange seriøse henvendelser – både fra private og virksomheder, siger administrerende direktør i Go Dream, Nicolai Bille Krogh.

Iransk abe sendt ud på rumrejse
Iransk abe sendt ud på rumrejse

Ifølge forbrugsekspert Mette Skovgaard Frich fra Retail Institute Scandinavia skal rumrejsen mest ses som et pr-stunt, men tendensen med oplevelsesgaver er kommet for at blive.

- Rumrejsen har en kæmpestor markedsføringsværdi, men der er nok ikke så mange, som køber den. Til gengæld sætter den fokus på firmaets andre produkter. Oplevelsesgaver handler om, at man fjerner fokus fra de materielle ting og sætter mere fokus på samvær og nærvær, og der er jo egentlig ingen grænse for, hvad man kan ønske sig.

Og Go Dream-Direktør Nicolai Bille Krogh medgiver da også, at der ligger et statement i rumrejsen.

Danske satellitter skal på stor rummission
Danske satellitter skal på stor rummission

- Det handler også om at provokere en lille smule og sige 'hallo, det her kan du altså – det er muligt'. Vi vil have folk til at opleve livet, og når de går rundt i Føtex med leverpostejen og mælk i kurven og ser rumrejsen, så får de måske lyst til at prøve et af vores andre tilbud.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx