Af Jeppe Pedersen - 31/12-17 15:19

Dansk millionær revser politikere - 'Jeg savner det her som ind i helvede!'Dansk millionær revser politikere - 'Jeg savner det her som ind i helvede!'

Den danske millionær og serieiværksætter Martin Thorborg revser de danske politikere og savner den lukkede kørselstjeneste Uber.

storybild

Martin Thorborg adm. direktør i Dinero og passioneret serieiværksætter. (Billede: Sofie Mathiassen)

Det fortæller han i et interview med Børsen.

Her sidder han sammen 54-årige Merete Eldrup, adm. direktør for TV 2, Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, Bjarke Ingels, stifter af arkitekt-gruppen BIG, Bjørn Sibbern, vicedirektør i Nasdaq og Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister (V).

I interviewet diskuterer de blandt andet deleøknomomi, og her kommer de seks meningsdannere ind på den udskældte, men populære tjenester som værelsesdelingssitet AirBnb og kørselstjenesten Uber.

Martin Thorborg, der tidligere har stiftet Jubii og senest Dinero.dk, forstår ikke, hvorfor de danske politikere lukkede ned for Uber.

»Man lukker en masse ned, fordi man tænker på de stakkels taxachauffører eller hotelejere. Prøv at tænk omvendt: Uber ville have været en blød landing til de selvkørende biler. Jeg er gammel taxachauffør, og krav til taxikørsel i dag fungerer nogenlunde som dengang. Man skal kunne slå op i et Krak-kort for at finde ud af, hvor et hotel ligger. Det er jo vanvid, når man har GPS. I Dinero havde vi udviklet en løsning, der kunne klare Ubers skattebetaling længe inden, der blev ballade med politikerne. Det er så ærgerligt, at Uber blev lukket. Jeg savner Uber som ind i helvede,« siger han i interviewet.

Han bliver bakket op af Karren Hækkerup. Hun peger på det aparte i, at vi i Danmark har valgt, at taxaer skal være store, dyre Mercedes, og at danskere gerne vil have muligheden for at vælge en mindre, billigere bil at køre i, inden Thorborg supplerer:»Jeg vil have et glas hvidvin og hygge mig. Og så er der andre, der kan få et job ud af at køre rundt med mig, når jeg er småsnalret,« siger han.

Kørselstjenesten Uber lukkede i Danmark på grund af den taxalovgivning, som regeringen indgik en aftale om med S, DF, De Radikale og SF i februar i år. Her blev der slået ned på, at taxaer skulle have sædefølere, taxameter og skilt på taget, hvilket går imod Ubers tanke om, at chaufførerne kører i deres private biler.

Det skabte stor røre - blandt andet i BT - da mange mente, at der grundet for mange regler var meget lidt konkurrence på taxaområdet. Det er samtidig en af grundene til, at Danmark er det tredjedyreste land at køre taxa i - kun overgået af Schweiz og Japan.

Blandt andet var Konservatives transportordfører, Rasmus Jarlov, ked af lukningen:

»Vi får ikke konkurrence i Danmark. Folketinget træffer med åbne øjne en beslutning, som gør, at Danmark bliver fattigere.«

Det er ikke kun i Danmark, at kørselstjenesten har været i modvind. I London blev selskabet frataget sin licens til at operere.

Det skyldtes blandt andet bekymringer over sikkerheden og den måde, som selskabet foretager baggrundstjek af dets chauffører, lød forklaringen blandt andet.

Ubers direktør fortalte i september, at han regnede med, at Uber kørte igen i Danmark inden længe.

Har du hørt nytårs-udgaven af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download den gratis i iTunes eller lyt med herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby-profil: 'Det har jeg aldrig...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Topforhandler skælder ud: Endnu et...
bt.dk
Godt nyt til danske VM-fans: Nu kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx