Af Ritzau - 28/04-17 07:42; Opdateret: 28/04-17 08:35

Danske Bank tjente 2,5 millioner hver time i første kvartalDanske Bank tjente 2,5 millioner hver time i første kvartal

Høj kundeaktivitet øger indtægterne i Danske Bank, som tjente 42.000 kroner i minuttet i årets første måneder.

storybild

Danske Bank fik en god start på året. Overskuddet efter første kvartal lyder på 5,5 milliarder kroner. (Billede: Free/Hovedkvarter)

Kunderne i Danske Bank havde travlt med at låne penge, handle værdipapirer og betalte i øvrigt flittigt af på deres lån i første kvartal, og det gav banken en særdeles god start på året.

Det står klart i Danske Banks regnskab for januar, februar og marts, hvor bundlinjen lyder på et resultat på 5,5 milliarder kroner.

Det er en stigning på 12 procent i forhold til samme periode i 2016, oplyser banken, der slog analytikernes forventninger til bundlinjen med i omegnen af en milliard kroner.

Kvartalet var præget af høj kundeaktivitet og lave nedskrivninger, lyder det fra bankens topchef, Thomas F. Borgen.

- Årets første tre måneder har været præget af høj kundeaktivitet på tværs af vores forretningsenheder, hvilket har resulteret i højere indtægter drevet af især øget aktivitet på de finansielle markeder og et øget udlån til vores kunder.

- Samtidig har økonomien i de nordiske lande generelt fået det bedre, hvilket påvirker vores resultat positivt, siger han i meddelelsen.

Bundlinjen på 5,5 milliarder kroner svarer til knap 61 millioner kroner om dagen, 2,56 millioner kroner i timen, mere end 42.000 kroner i minuttet eller 711 kroner i sekundet. Hvert sekund, hele kvartalet. Det viser en beregning fra Ritzau Finans.

Danske Banks resultat før skat steg fra 6,1 milliard kroner i 2016 til 7,1 milliard kroner i 2017. Det kommer af en samlet omsætning på 13,2 milliarder kroner.

Før skat havde et gennemsnit af analytikere, der følger banken, ventet et resultat på 4,6 milliarder kroner ifølge Ritzau Estimates.

Især rente- og gebyrindtægterne var højere end ventet.

Også de forventede udgifter til bankens dårlige lån overraskede positivt.

På den post, der hedder nedskrivninger, kunne Danske Bank overraskende tilbageføre 235 millioner kroner, hvor analytikerne havde ventet en udgift på 110 millioner kroner ifølge Ritzau Finans.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Sportsvogn til millioner blev...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx