Af - 22/01-15 16:18; Opdateret: 22/01-15 16:43

Ekspert om Royal Copenhagens 'ambassadører': På grænsen af skjult reklameEkspert om Royal Copenhagens 'ambassadører': På grænsen af skjult reklame

Fem populære Instagram-brugere er udnævnt til såkaldte ambassadører for Royal Copenhagen. Den fremgangsmåde kan grænse til skjult reklame.

storybild

Et par kager er flot 'stylet' på det karakteristiske blå/hvide stel fra Royal Copenhagen.

Den type billeder er der masser af på Instagram, men ikke alle er taget af tilfældige privatpersoner, men derimod af Instagram-profiler med mange tusinde følgere, der bryster sig af at være såkaldte ambassadører for Royal Copenhagen.

Bloggere overraskede over reklame-kritik: Giv os klare regler
Bloggere overraskede over reklame-kritik: Giv os klare regler

Mindst fem Instagram-profiler med mere end 225.000 følgere tilsammen har fået den ærefulde titel, men hvad den præcis indebærer, ønsker Royal Copenhagen ikke at uddybe overfor metroxpress.

Sikkert er det dog, at der optræder mange billeder med Royal Copenhagens kendte porcelæn på ambassadørernes billeder, og på nogle fremgår det også, at her er tale om gaver fra den kendte porcelænsvirksomhed.

Og flere gange er ambassadørenes billeder blevet genbrugt på Royal Copenhagens egen Instagram-profil.

Meget tyder på, at disse gaver er tilsendt som følge af en forudgående aftaler, og i det tilælde skal det være tydeligt for Instagram-brugerne, at der er tale om reklame eller såkaldt sponsoreret indhold. Især fordi der ikke er en aldersgrænse på Instagram, skal virksomhederne være opmærksomme på, at reglerne for markedsføring er strengere, hvis målgruppen er børn og unge.

Arla sendte ‘gave’ til blogger: Får kritik for skjult reklame
Arla sendte ‘gave’ til blogger: Får kritik for skjult reklame

Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent i Forbrugerrådet, understreger, at han ikke har indblik i alle sagens detaljer, men:

- Min umiddelbare vurdering er dog, at Royal Copenhagen i hvert fald bevæger sig tæt på grænsen for skjult reklame, forklarer han. til metroxpress.


LÆS OGSÅ: Dit Instagram-feed flyder over med skjult reklame

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx