Af - 16/09-14 23:02

Forbrugerrådet: Sæt loft over megadyre kviklånForbrugerrådet: Sæt loft over megadyre kviklån

Nu undersøgelse skal kortlægge, hvorfor forbrugerne tager dyre sms- og weblån. Forbrugerrådet ser ingen grund til at vente på undersøgelsen: Sæt loft over de risikable lån nu, lyder det.

storybild

Kviklån er en bekostelig affære. (Billede: polfoto/arkiv)

Det er dyrt at være fattig. Ikke mindst hvis man lader sig lokke af de hurtige sms- og weblån, og det er der flere og flere, der gør.

Alene sidste år lånte danskerne minimum 99.3 millioner kroner med et par klik. Det er næsten en tredobling siden 2010, viser den seneste opgørelse fra Forbrugerombudsmanden.

God forretning: Staten tjener på at låne penge
God forretning: Staten tjener på at låne penge

Det er uklart, om stigningen er fortsat i år, da Forbrugerombudsmanden ikke har ført statistik siden den seneste opgørelse, oplyser Bent Bagge, chefrådgiver hos Forbrugerombudsmanden til metroxpress.

Men det kendte omfang får nu Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at iværksætte en undersøgelse af, hvorfor forbrugerne optager de megadyre lån.

Sass bekræfter indgreb mod afdragsfrie lån
Sass bekræfter indgreb mod afdragsfrie lån

- Vi vil blandt andet undersøge, hvor nemt det er at købe kviklån og i hvilke situationer, forbrugerne ansøger om lånene, siger Niels Enemærke, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Men der er ikke brug for flere undersøgelser, men handling, lyder det fra interesseorganisationen Forbrugerrådet Tænk.

Firma bag ‘vennelån’ stopper ulovlig praksis
Firma bag ‘vennelån’ stopper ulovlig praksis

- Alt for mange havner i RKI som følge af de her lån med de uheldige konsekvenser, det har for den enkelte og samfundet. Politikerne burde allerede nu indføre et loft over, hvor dyre lånene må være. Det har man gjort i de fleste andre EU-lande, og det er uforståeligt, at det ikke er sket herhjemme endnu, siger økonom i Tænk Troels Holmberg.

De årlige omkostninger i procent (ÅOP) på et kviklån er ofte over 1.000 procent. De fleste låntagere er 20-30 år gamle, viser Forbrugerombudsmandens seneste opgørelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx