Af - 13/01-14 14:56

Dansk Supermarked får bøde efter kopi-brølerDansk Supermarked får bøde efter kopi-brøler

Dansk Supermarked skal af med 200.000 kroner for at have solgt kopivarer.

storybild

Bilka burde have opdaget, at det var falske poloer, de solgte. Det mener Sø- og Handelsretten, der med det grundlag idømmer Dansk Supermarked en bøde. (Billede: Polfoto/Mads Nissen)

Som metroxpress kunne afsløre for et par måneder siden, har Bilka i løbet af forrige sommer haft kopivarer til salg i form af falske Ralph Lauren-poloer.

Bilka satte 1.400 falske poloer på tilbud
Bilka satte 1.400 falske poloer på tilbud

- Det beklager vi, men vi vidste ikke, at poloerne var falske, sagde pressechef i Dansk Supermarked Mads Hvitved Grand dengang til metroxpress.

Kopierne blev da også taget af hylden så snart Bilka opdagede, at de var falske, men forseelsen kommer til at koste Dansk Supermarked 200.000 kroner. Det bestemte Sø- og Handelsretten fredag.

Reklame-kopi: Netto skal betale bøde på 400.000
Reklame-kopi: Netto skal betale bøde på 400.000

I afgørelsen lyder det, at Dansk Supermarked burde have opdaget en række tydelige tegn på, at poloerne var falske, og at salget dermed nemt kunne være forhindret.

- Retten finder, at Dansk Supermarked som professionel indkøber burde have foretaget en kvalitetskontrol af, om de produkter af mærket Ralph Lauren, som de udbød til salg i deres forretninger, var originale produkter, lyder det ifølge Ritzau.

Ulovlig julekalender udløser bøde til supermarked
Ulovlig julekalender udløser bøde til supermarked

Man hæfter sig også ved, at tøjet er indkøbt via en hjemmeside, hvis visuelle udtryk ligger langt fra Ralph Lauren, hvilket var endnu en indikator, Dansk Supermarked burde have bidt mærke i.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx