Af - 11/05-15 13:49; Opdateret: 12/09-16 12:36

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ureTo handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

To unge handelsstudenter fra Svendborg Erhvervsskole har opfundet deres eget urmærke og markedsført og solgt de billigt producerede ure som højkvalitetsure med en vejledende udsalgspris på 1.250 euro. Urene er blandt andet endt på flere danske dealsites. De to unge mænd risikerer nu en sag om bedrageri, vurderer ekspert.

I maj 2013 opretter to handelsskoleelever fra Svendborg Erhvervsskole hjemmesiden www.reves-watches.com. Deres selvopfundne Urmærke 'Rêves' havner siden på flere danske dealsites. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

'Eksklusive' herreure med det velklingende brandnavn 'Rêves' er de seneste måneder blevet solgt for 1.299-1.495 kroner på dealsites som Berlingske Medias Sveetdeal og den unge iværksætter Casper Bloms dealfighter.dk samt Ursektionen.dk, som ejes af den unge iværksætter Søren Bælum. Forbrugerne er blevet lokket til at købe uret med annoncerede førpriser på 9.299- 9.495 kroner.

Men det, der lignende en god 'deal' for forbrugerne, viser sig nu at være et tarveligt ur med plastik urværk. Metroxpress har fået uret vurderet hos urmagermester Robin Ravnkilde på Østerbro, som har 30 års erfaring som urmager. Hans konklusion er klar:

Selve urværket er blandt de billigst mulige plastikfremstillede quarts-urværk på markedet. Remmen er lavet af ringe, krøllet læderkvalitet. Romertallene på urskiven er limet skævt på, og det medfølgende 'ægthedsbevis' i den sjusket lime gaveæske med skævt påtrykt brand-navn er med stor sandsynlighed kun lagt ved for at give indtryk af 'noget eksklusivt'.

- Det kan ikke laves meget billigere. Sådan et ur koster højst 100 kroner af bestille hjem fra Kina eller Taiwan i 1.000 eksemplarer, inklusiv fragt, siger Robin Ravnkilde.

Metroxpress har sporet uret tilbage til virksomheden KD-Partner ApS, som er stiftet den 19. september 2012 af de to handelsskoleelever på Svendborg Erhvervsskole Rasmus Andreas Kaslund og Jesper Bogetoft Danielsen. De blev studenter den 28. juni 2013.

I maj 2013 bestiller Rasmus Andreas Kaslund hjemmesiden Reves-watches.com hos Nordic Web Design i Vallensbæk. Samme måned går hjemmesiden i luften – den blev lukket ned igen den 6. maj i år af KD-Partner ApS; samme dag som metroxpress kontakter KD-Partner med spørgsmål om Rêves-urene.

På den nu lukkede hjemmeside blev de 'eksklusive' Rêves-ure annonceret til en vejledende udsalgspris på 1.250 euro og markedsført med anprisninger som 'we values quality and craftmanship, and our quality assurrance warrant the high standard for each individual watch'.

Metroxpress har taget taget screenshots fra reves-watches.com, før KD-Partner lukkede siden ned.

KD-Partner sælger et større parti af urene, knap 400 stk., til en dansk grossist. Rasmus Andreas Kaslund garanterer i handlen med grossisten for urenes ægthed og kvalitet med henvisning til netop hjemmesiden reves-watches.com, som KD-partner selv har oprettet.

KD-partner gør i salgskontrakten intet steds grossisten opmærksom på, at KD-Partner selv har opfundet urmærket Rêves og selv står bag den internationalt klingende hjemmeside reves-watches.com.

Metroxpress er i besiddelse af en kopi af denne salgskontrakt, hvori det eksplicit fremgår at: 'Sælger garanterer for, at urene er originale RÊVES ure fra http://www.reves-watches.com.'

Udsnit af kontrakten mellem KD-Partner ApS og grossisten.

Over for Casper Blom, medejer af Dealfighter.dk/Prido henviser Rasmus Andreas Kaslund i forbindelse med salget af et lille parti af urene til Dealfighter.dk/Prido ligeledes til, at urene har 'høj kvalitet' og opfordrer i en mail direkte Casper Blom til at se 'billeder og yderligere information på 'RÊVES officielle' hjemmeside reves-watches.com'.

I samme mail henviser Rasmus Andreas Kaslund til den vejledende udsalgspris på 1.250 euro. Metroxpress er i besiddelse af denne mail.

Mail fra KD-partner ApS til Casper Blom, august 2014

Dermed kan der ifølge Lars Bo Langsted, professor i strafferet ved Aalborg Universitet og ekspert i økonomisk kriminalitet, være tale om bedrageri med en strafferamme på op til halvandet års fængsel. Ifølge juraprofessoren er det afgørende, om køberen med fortsæt er bragt i vildfarelse af sælgeren.

Juraprofessor: Det kan være bedrageri

- Juridisk set er det afgørende, om vildfarelsen har været bestemmende for køberens disposition. Det er altså afgørende, om køberne ville have købt Rêves-urene, hvis KD-Partner ikke havde henvist til hjemmesiden reves-watches.com. Hvis de (KD-Partner ApS, red.) lader oplysningerne på hjemmesiden reves-watches.com indgå som en del af kontrakten med køberen af urene, indestår KD-Partner for, at det er et ur af den kvalitet og til den vejledende udsalgspris, som der er omtalt på hjemmesiden, siger Lars Bo Langsted og uddyber:

- Hvis det samtidig er skjult for køberen, at KD-Partner selv har oprettet hjemmesiden, er det afgørende for en eventuel bedrageri-sag, som politiet kan rejse af egen drift eller den eller de, der føler sig snydt, selv kan anmelde til politiet.

Køber overvejer sagsanlæg

Casper Blom siger til metroxpress, at han under ingen omstændigheder ville have købt Rêves-urene af KD-Partner ApS, hvis han havde haft kendskab til, at Rasmus Andreas Kaslund og hans makker Jesper Bogetoft Danielsen selv har opfundet urmærket Rêves, og at de står bag hjemmeside reves-watches.com.

Casper Blom vil nu i samråd med sin advokat overveje, hvilke retlige skridt han vil tage over for Rasmus Andreas Kaslund, Jesper Bogetoft Danielsen og deres firma KD-Partner ApS.

Grossisten, som Casper Blom har købt 100 Rêves-ure af for 85.000 kroner eksklusiv moms, har endnu ikke taget stilling til, hvordan han vil reagere på afsløringen af, at KD-Partner selv har opfundet urmærket Rêves og selv står bag hjemmesiden reves-watches.com.

Strafudmålingen i bedragerisager afhænger generelt af forbrydelsen grovhed, motivet og gerningsmændene alder, siger Lars Bo Langsted:

- Hvis gerningsmanden har været under 18 år på gerningstidspunktet kan det være en formildende omstændighed, og er der tale om en førstegangsforbrydelse, vil det ofte ende med en betinget straf, siger han.

Metroxpress har via mail og telefon flere gange bedt Rasmus Andreas Kaslund svare på metroxpress spørgsmål i sagen. Rasmus Andreas Kaslund har ikke ønsket at lade sig interviewe, men sendte 10. maj denne kommentar til metroxpress:

'Vi har i sin tid oprettet hjemmesiden www.reves-watches.com med det formål at sælge urene videre gennem hjemmesiden til en pris på 1250 Euro, da vi ville prøve kræfter med at etablere et ur-brand.

Urene er, japansk Quartz-urværk, 3 ATM Water Resistant samt læderrem, som det også fremgik af hjemmesiden, hvorfor udsalgsprisen måske umiddelbart kan synes højere end hos andre ur-mærker.

Årsagen hertil er, at vi ville brande uret som noget unikt, da der er tale om limited edition ure, som det også fremgik af hjemmesiden, hvor der kun ville blive produceret et begrænset antal ure i alt, uanset om efterspørgslen var langt større.

Efter at have solgt urene med en udsalgspris på 1250 Euro gennem hjemmesiden www.reves-watches.com, valgte vi dog at sælge urene meget billigt videre til en handelspartner, da salget gik for langsomt. Vi skulle endvidere hver især til at fokusere på studie og arbejde, hvorfor vi ikke også havde tid til at fokusere på forretningen.

Hjemmesiden er blevet opsagt og lukket ned, da firmaet skal lukkes, da det først og fremmest har givet underskud de senere år, hvilket også fremgår af vores regnskab. Der er ej hellere længere aktivitet i firmaet, hvilket der ikke har været i en rum tid, da vi som sagt har fokuseret på henholdsvis studie og arbejde.

Vi er derfor totalt uforstående over for denne artikel, da vi netop har haft gode intentioner om at få en god og sund forretning op at køre. Vi valgte dog som sagt at sælge urene meget billigt videre, så vores handelspartner havde mulighed for at tjene lidt penge på det, da han havde tiden og ressourcerne til at lægge energi i det.

Mvh.
Jesper & Rasmus'

Metroxpress har efter modtagelsen af denne kommentar sendt en mail til Rasmus Andreas Kaslund, hvori metroxpress blandt andet beder ham fremsende dokumentation for, at KD-Partner 'har solgt bare ét ur til 1.250 euro'

Rasmus Andreas Kaslund har ikke reageret på denne mail.

Af KD-Partners ApS' eneste revisor-påtegnende og offentliggjorte regnskab fremgår det, at 'selskabets aktivitet er at drive virksomhed med engrosforhandling af køretøjer (elscooter), samt enhver i forbindelse hermed beslægtet virksomhed.' Årets resultat var et minus på 17.237 kroner.

Rêves er fransk og betyder 'drømme'.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx