Af - 24/09-13 07:00

Chili-Klaus-effekten får butikker til at jubleChili-Klaus-effekten får butikker til at juble

YouTube-fænomenet Chili-Klaus har sat skub i salget af de stærke frugter i supermarkeder, planteskoler og specialbutikker.

storybild

Salget af chilier er steget, efter at YouTube-fænomenet Chili-Klaus er blevet et hit. (Billede: BUSSE YANKUSHEV / Polfoto )

86.000 YouTube-brugere har indtil videre set et videoklip, hvor Klaus Pilgaard - bedre kendt som Chili-Klaus - prøvesmager en gul Fatali-chili.

- Det er en vindstyrke 10. I himlens navn, den er stærk, fremstammer chili-testeren, mens han skiftevis ryster hænderne, hikker og gnider sig på maven i smerte.

LÆS OGSÅ: Ny vindstyrke 15-chilismagning flår i borgmester

Chili-Klaus, der står bag flere videoer med chili-smagninger, er blevet et kæmpe hit på sociale medier, og nu har danskernes interesse for de små stærke frugter bredt sig i landets supermarkeder, planteskoler og specialbutikker.

'Chili-Klaus-effekten' kan blandt andet mærkes hos Coop, der i de seneste måneder har oplevet en stigning i chili-salget.

- Jeg tror, at hans videoer er med til at stimulere afsætningen af chili, og det er jo positivt, siger kategorigruppechef Peter Løth fra Coop, der har planer om at udvide sortimentet af stærke chilier.

Chili-feberen er også nået ud til planteskoler og specialbutikker, viser metroxpress' rundringning:

- Det er helt vildt. Vi har arbejdet hårdt for at få chilien ind i de danske køkkener i årevis. Pludselig kommer Klaus på scenen, og så eksploderer interessen,« siger Bjarne Højlund fra planteskolen Bjarne's Frø og Planter.

Også ChiliHouse i indre København jubler:

- Det er accelereret hen over sommeren, efter han har lagt de sjove videoer ud på nettet. Det er noget, som kunderne snakker om,« siger indehaver Henning Petersen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist død i trafikulykke
bt.dk
Her er de nye fleksrenter: Se om dit...
bt.dk
Superligaklub åbner for comeback:...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx