09/04-14 08:13

Bilsalget bliver ved med at stige med rekordfartBilsalget bliver ved med at stige med rekordfart

Også i marts var danskere klar til at købe ny bil. Salget af personbiler satte rekord i årets første kvartal.

storybild

Salget af varevogne i marts til 2441 solgte varebiler, og det er en fremgang på 29,8 procent i forhold til marts sidste år. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Vi bliver ved og ved - med at købe nye biler. I marts fik 16.814 nye personbiler nummerplader på, og det er 12,4 procent mere end i samme måned sidste år, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Det danske bilsalg sætter rekord
Det danske bilsalg sætter rekord

Personbilssalget slog alle rekorder i første kvartal i år med en stigning på 14 procent til i alt 47.842 solgte biler i forhold til første kvartal 2013.

- Bilmarkedet er inde i en historisk udvikling. Danskernes syn på at købe ny bil har ændret sig. Man ser ikke alene på anskaffelsesprisen, men i høj grad også på de løbende omkostninger, siger Bent Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører.

- Derfor skifter rigtigt mange danskere fra 15-20 år gamle biler til noget nyt i disse år, siger han om tallene.

Spar 100.000 kroner: Din næste bil er en klasse bedre
Spar 100.000 kroner: Din næste bil er en klasse bedre

Samtidig er det ikke mere de helt små biler, som danskerne kun har øje for.

- Nu ser vi, at også de lidt større modeller i mellemklassen trænger sig på i top 20, og det er endnu et tegn på den bredde, der er ved at være i væksten, siger Bent Mikkelsen.

Det går også godt med salget af varebiler. De steg i marts til 2441 solgte varebiler, og det er en fremgang på 29,8 procent i forhold til marts sidste år.

- Varebilsalget har været en meget positiv overraskelse. Vi ser vækstrater over 20 procent i et marked, som vi før nytår havde forventet ville udvikle sig fladt. Det sender et signal om en kraftig investeringslyst ude i virksomhederne, siger Bent Mikkelsen.

Efter denne video sms'er du aldrig igen mens du kører
Efter denne video sms'er du aldrig igen mens du kører

Også på salget af lastbiler er der fremgang at spore. I marts blev der indregistreret 300 nye lastbiler, hvilket er en fremgang fra 272 i marts 2013.

- 2014 skulle gerne blive året, hvor vi langt om længe oplever vækst i lastbilmarkedet, der ellers har mærket krisen langt hårdere end person- og varebilerne, siger Bent Mikkelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Nyt rod på Københavns Rådhus: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx