Af - 19/04-15 16:16

Bekæmp din tandlægeskræk med ny appBekæmp din tandlægeskræk med ny app

Ny app kommer din tandlægeskræk til undsætning. Appen fik Marie Bille Diemer til at opsøge en tandlæge efter syv års tandlægepause.

Bildstrecke im Grossformat »

Bliv klogere på hvad folk med tandlægeskræk er bange for.

Tanken om de hvide kitler og lyden fra boremaskinen giver koldsved og hjertebanken hos en fjerdedel af befolkningen. Det viser en ny undersøgelse fra metroxpress, foretaget af YouGov, og det har virksomheden Cope it set en forretningside i.

En ny app, der blev lanceret i onsdags, kommer tandlægeskrækken til undsætning. Appen indeholder informationsvideoer og øvelser. Den tegner også en profil af dig og sender oplysningerne videre til din tandlæge.

- Det bliver mere uforpligtende og overskueligt for patienterne, når man bekender sig til en app og ikke direkte til tandlægen. Appen giver tandlægen mulighed for at tage problemstillingen op og sikrer dermed dialogen mellem den angste patient og tandlægen, siger Esben Toftdahl Nielsen, direktør for Cope it.

Lyskanon kan bekæmpe tandlægeskræk
Lyskanon kan bekæmpe tandlægeskræk

Metroxpress har fremlagt ideen og funktionerne bag appen for en psykolog, der ligeledes fremhæver det smarte ved at lade appen være mellemmand:

- Det er godt at bruge noget mekanisk som en genvej. Man tør bedre bekende sig til en maskine, for den gør ikke grin med én. Jeg synes appen lyder udemærket, og jeg er bare ærgerlig over, at jeg ikke fandt på ideen, siger Eva Gall, ekstern lektor på Panum Instiuttet, hvor hun underviser tandlæger i at tackle patienternes tandlægeskræk.

TV: Smart metode: Sådan klarer du tandtråden på et minut
TV: Smart metode: Sådan klarer du tandtråden på et minut

Appen kommer også til gavn for tandlægerne, da den bekæmper afbud og udeblivelser, der ifølge Esben Toftdahl Nielsen, ellers præger hverdagen på mange tandlægeklinikker.

En af de danskere, som appen har fået tilbage i tandlægestolen, er Marie Bille Diemer, der i 7 år har undgået tandlægen på grund af tandlægeskræk:

- Jeg besvarede en række spørgsmål forinden, så min tandlæge vidste, at han skulle tage specifikke hensyn. Jeg brugte også appens åndedrætsøvelser aftenen før og i venteværelset. Åndedrætsøvelse fik mig aktiveret og distraheret, så jeg ikke sad og trippede forinden. Der er noget meditativt over det.

Vi brokker os over tandlægepriser, men betaler gerne for luksus
Vi brokker os over tandlægepriser, men betaler gerne for luksus

Marie har ikke ondt i maven mere og går til tandlæge hver anden måned for jævnligt at opleve, at det ikke er farligt at gå til tandlægen.

Tænk hvad sådan en lille app har gjort for mig. Det er faktisk helt vildt. Angst er jo bare noget irrationelt og dumt, og jeg føler mig også lidt fjollet nu, hvor jeg er kommet ud på den anden side.
siger Marie Bille Diemer

Appen er gratis for Marie Diemer Bille og andre patienter, men for tandlægerne koster den 2190 kroner om måneden. Direktøren Esben Toftdahl Nielsen fortæller, at virksomheden har modtaget en investering der medfører, at firmaet i udgangen af 2015 forventer, at 150 tandlæger anskaffer sig appen.

Du kan downloade appen her

LÆS OGSÅ: Soldater erklæres uegnede: Det danske forsvar har huller i tænderne

LÆS OGSÅ: Hver tiende unge børster ikke tænder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx