Af Ritzau - 09/03-17 13:55; Opdateret: 09/03-17 14:32

ECB fastholder renten på rekordlavt niveauECB fastholder renten på rekordlavt niveau

Renten i euroland forbliver på samme rekordlave niveau. Dermed gik det som ventet, siger økonomer.

storybild

Den europæiske centralbank kan vælge at hæve eller sænke den ledende rente i euroland, når bankens topfolk samles til rentemøde. Men denne gang fastholdes renten. Arkivfoto. (Billede: Free)

Den Europæiske Centralbank, ECB, fastholder renten på rekordlavt niveau. Det oplyser banken i forbindelse med sit månedlige rentemøde.

Det var helt som ventet, lyder det fra flere økonomer.

- Den Europæiske Centralbank (ECB) havde ingen kaniner i hatten på rentemødet torsdag, skriver Sydbanks cheføkonom, Jacob Graven, i en kommentar.

- Helt som forventet blev renten holdt uændret på minus 0,4 procent, og ECB’s pengeudpumpning gennem opkøb af obligationer for nye penge fortsætter som planlagt med 60 milliarder euro om måneden året ud, skriver han.

Cheføkonom Las Olsen i Danske Bank slår fast, at der dermed heller ikke er udsigt til ændringer i renten herhjemme. ECB sætter renten ned for at få inflationen op, og målsætningen er en inflation på knap to procent.

- ECB har gjort sin rente negativ og oprettet et program for at sende penge ud i økonomien gennem obligationsopkøb, fordi inflationen i euroområdet længe har været langt under bankens målsætning, skriver Las Olsen.

Og selv om inflationen nåede op på to procent i februar, så er det især olieprisen og højere priser på grøntsager på grund af dårligt vejr i Sydeuropa, der trækker op.

- Det er ikke ting, der har særlig meget med ECB’s pengepolitik at gøre, og banken har klart signaleret, at den vil se bort fra dem, skriver Las Olsen.

- Den underliggende inflation er på knap en procent, og det er fortsat for lavt i forhold til målsætningen, lyder det.

Økonomerne vil lytte opmærksomt efter udmeldinger fra centralbankchef Mario Draghi på torsdagens pressemøde.

Jacob Graven venter, at ECB vil holde den ledende rente negativ året ud.

- Renten forbliver negativ, så langt øjet rækker, skriver han.

Sidst, ECB ændrede renten, var for et år siden - i marts 2016. Her sænkede ECB renten fra minus 0,3 procent til minus 0,4 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx