Af - 24/03-14 15:30

Dette gør dig mere effektiv på jobbetDette gør dig mere effektiv på jobbet

Ny forskning dokumenterer, at glade medarbejdere er mere produktive. Erhvervsledere bør tage den viden alvorligt, mener ekspert.

storybild

En ny undersøgelse påviser, at en følelse af glæde gør folk mere produktive. (Billede: BORBERG THOMAS)

Der er en direkte sammenhæng mellem humøret og arbejdsindsatsen.

Medarbejdere, der føler sig glade og mentalt oven på, er i gennemsnit 12 procent mere produktive i forhold til deres kolleger.

Det viser et nyt stort forskningsprojekt fra University of Warwick, der er offentliggjort i Journal of Labor Economics.

Pas på: Udsættelse af nattesøvnen giver hjerneskader
Pas på: Udsættelse af nattesøvnen giver hjerneskader

Over 700 testpersoner har deltaget i en række forsøg, hvor deres humør blev påvirket på forskellige måder: for eksempel ved hjælp af comedy-tv, frisk frugt eller chokolade. Andre forsøgspersoner blev bedt om at udfylde spørgeskemaer, hvor de blandt andet skulle svare på spørgsmål om negative begivenheder i deres fortid.

I samtlige forsøg blev det påvist, at et højere humør gjorde forsøgspersonerne i stand til at løse logiske og matematiske opgaver hurtigere og bedre.

- Vi har bevist, at gladere personer er mere produktive, og det mønster gør sig gældende i fire forskellige eksperimenter. Forskningen kan bruges i retningslinjer for ledelsen i alle former for organisationer, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Dr. Eugenio Proto.

Forskning fastslår: Fem sekunders-reglen holder
Forskning fastslår: Fem sekunders-reglen holder

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen er enig i, at virksomhedsledere bør tage medarbejdernes trivsel og arbejdsglæde meget alvorligt:

- Jo mere motiverede medarbejdere er, jo mere får man ud af dem. Og det hænger helt sammen med arbejdsmiljøet, kollegarelationerne og ledelseskvaliteten, siger professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx