Af - 13/10-15 08:32; Opdateret: 18/10-15 14:44

Iværksætterlysten slår DanmarksrekordIværksætterlysten slår Danmarksrekord

Aldrig er der startet så mange nye virksomheder op som i de første tre kvartal i år, viser ny opgørelse.

storybild

Aldrig er der blevet starter så mange virksomheder op som nu. De færreste udvikler sig dog til egentlige vækstvirksomheder med mange ansatte. (Billede: polfoto/arkiv)

Webshops, mikrobryggerier og nye geniale opfindelser. Flere og flere tager springet og dropper den månedlige lønseddel til fordel for en mere usikker fremtid som iværksætter.

Hele 22.641 nye virksomheder har set dagens lys i årets første tre kvartaler. Det er det højeste antal, som analysevirksomheden Experian har målt, siden den begyndte at lave opgørelserne i 1996.

16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri
16-årig iværksætter: Jeg bliver kvalt af alt det papirnusseri

Det er fremgang på 17 procent sammenlignet med samme periode sidste år og på hele 67 procent i forhold til 2013.

Den voldsomme vækst skyldes blandet andet, at det fra 2014 blev muligt at oprette et iværksætterselskab, IVS, digitalt for bare én krone. Alene i TREDJE kvartal i år er der oprettet omkring 2.500 nye iværksætterselskaber, viser Experians analyse.

Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at
Dansk teenager med utraditionel idé: Tjener penge på at "ødelægge" dyre sko

Fonden for Entreprenørskab, som blev etableret i 2010 som et tværministerielt partnerskab mellem fire ministerier, har samtidig påvist gode erfaringer med at lægge iværksætteri ind i undervisningen fra folkeskolen og videre op gennem ungdomsuddannelserne, siger administrerende direktør i fonden Christian Vintergaard.

- Vi ved fra flere undersøgelser, at det virker. Jo mere entreprenørskab, der bliver masseret ind i undervisningen, desto større er sandsynligheden for, at de unge selv starter en virksomhed op, siger han.

Mode-webshop taget i fupnummer
Mode-webshop taget i fupnummer

Dansk Erhverv glæder sig over udviklingen, men mener, at der er behov for højne kvaliteten blandt de nystartede virksomheder, da hver tredje visner bort igen inden for fem år, og et fåtal udvikler sig til vækstvirksomheder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx