Af Ritzau - 09/05-17 14:09

Sammenhold og struktur skaber den perfekte polterabendSammenhold og struktur skaber den perfekte polterabend

Skal en af dine nærmeste giftes denne sommer, så er det på tide, du lægger hovedet i blød og planlægger en polterabend.

storybild

Den perfekte polterabend kræver en del forarbejde, for at dagen glider så nemt som muligt. (Billede: Free)

I 1990'erne var det helt store hit ved en polterabend at klæde brud eller gom ud og lade dem slentre ned af gågaden med et skilt om halsen, hvor der stod: "Et kys - fem kroner".

Denne tradition er så småt forbi, hvis du spørger bryllupsplanlægger Christel Winther. Hun oplever, at man i 2017 hellere vil bruge en polterabend til at styrke sammenholdet mellem bryllupsgæsterne.

- Polterabenden skal være lækker. Når jeg taler med mine brude, lægger de vægt på, at det ikke kun er dem, der skal have det sjovt, men at alle skal have det sjovt.

- Det er slut med, at bruden får en ansigtsbehandling, mens alle andre bare kigger på og drikker champagne imens, forklarer hun.

Kristian Worm planlægger også talrige polterabender. Han oplever, at man i dag hellere vil ud og lave fysiske aktiviteter, frem for at det kun er hovedpersonen, der får oplevelserne.

Samtidig anbefaler han også, at de, der arrangerer polterabenden, tager højde for, at enkelte gæster kan springe fra.

- Ofte budgetterer planlæggerne med, at der kommer femten mennesker, men hvis nogle hopper fra, så står der altså en flok og mangler penge til det, der er planlagt, siger han.

Derfor bør man være opmærksom på, at en enkelt eller flere gæster kan springe fra arrangementet, når man indhenter priser og planlægger dagen.

Dernæst skal arrangørerne sætte sig ned og stille sig selv et spørgsmål:

- Det første skridt er at finde ud af, hvad I gerne vil. Hvem skal fejres, og hvad har I af tanker?, lyder rådet fra Kristian Worm.

Hvis det er en aktiv brud, der ikke har noget imod at blive beskidt, er det ikke ideelt at arrangere en stillesiddende dag. Er det derimod en brudgom, der har højdeskræk, bør det ikke være bungeejumping, man planlægger.

- Det skal også være fysiske aktiviteter for alle. Så tag højde for, hvis en af gæsterne for eksempel er gravid, råder Christel Winther.

Det er samtidig en god idé ikke at involvere for mange mennesker i planlægningen. Vælg et par stykker, som står for planlægningen. Det er nemmere, end at femten mennesker skal enes om tre aktiviteter.

Både Kristian Worm og Christel Winther mener, at man sagtens kan spørge hovedpersonen til råds om, hvad de kan tænke sig på dagen. Men vedkommende skal ikke have lov til at diktere festlighederne. Det er venner og familie, der bestemmer, hvad der skal foregå, slår begge planlæggere fast.

Fakta: Den perfekte polterabend

- Spørg ind til, hvad de andre gæster har råd til. Ved en god polterabend bliver der taget hensyn til alles budget.

- Planlæg dagen ud fra aktiviteterne. Nogle fysiske aktiviteter har et alkoholreglement, så det er en god idé at lægge en ølstafet efter gokartkørsel.

- Gæster må gerne først komme senere på dagen. Om det er på grund af arbejde, manglende børnepasning eller hvis gæsten for eksempel kun har råd til at komme til halvdelen af dagen.

Kilder: Indehaver Midgaard Event, Kristian Worm og bryllupsplanlægger Christel Winther.

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hjælp dit barn sikkert igennem...
bt.dk
Aviciis ekskæreste med hjerteskærende...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx