Af - 10/03-15 20:50

Uberettiget SU: Minister freder studerendeUberettiget SU: Minister freder studerende

Studerende, der uberettiget har modtaget SU under et meritgivende praktikophold, vil ikke blive mødt med krav om tilbagebetaling, garanterer minister.

storybild

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R)lover nu studerende, at de ikke vil blive mødt med krav om at tilbagebetale SU, som de måtte have fået uberettiget under et meritgivende praktikophold. (Billede: polfoto/arkiv)

Studerende, der under deres meritgivende praktikophold – typisk i udlandet - både har modtaget SU og økonomisk godtgørelse af deres praktiksted for eksempelvis husleje og rejseudgifter uden at have afleveret regninger for de konkrete udgifter, kan ånde lettet op. De vil nemlig ikke blive mødt med krav om tilbagebetaling af SU'en, selv om de ifølge en afgørelse fra SU Ankenævnet ikke havde ret til at modtage den.

Studerende i panik: Skal vi betale vores SU tilbage?!
Studerende i panik: Skal vi betale vores SU tilbage?!

- Jeg garanterer, at studerende, der allerede har fået et praktikforløb godkendt, ikke bliver mødt af krav om at betale noget tilbage som konsekvens af ankenævnets afgørelse. Det gælder uanset de studerendes praktiksted.

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R), efter metroxpress i fredags skrev, at SU Ankenævnet har afgjort, at en studerende mistede retten til SU, fordi Novozymes i Beijing under hans praktikophold på virksomheden havde godtgjort udgifter til husleje, tranport mv.

Internettet griner af danskernes 'problemer'
Internettet griner af danskernes 'problemer'

Ankenævnet betragter nemlig Novozymes' godtgørelse på små 3.000 kroner om måneden som løn, fordi den studerende ikke har dokumenterer sine konkrete udgifter med regninger, men kun med en udtalelse fra Novozymes.

Sagen fik nervøse studerende til at bestorme Djøfs studenter rådgivning med spørgsmål om, hvorvidt de nu ville blive mødt med krav om tilbagebetaling af uberettiget modtaget SU. Det gør de ikke, fastslår Sofie Carsten Nielsen.

Fremadrettet skal studerende i meritgivende praktik imidlertid sikre sig, at de med regning kan dokumentere de praktikrelaterede udgifter, som deres praktiksted vælger at godtgøre.

Studiereform spænder ben for unge iværksættere
Studiereform spænder ben for unge iværksættere

- Unge, der tager til udlandet på praktikophold, kan stadig både få SU og få dækket deres dokumenterede udgifter, der har med praktikopholdet at gøre. Det har jeg bedt mine embedsfolk om at sikre - og den mulighed ændrer afgørelsen i ankenævnet ikke på, siger ministeren og tilføjer:

- Selv om studerende stadig både kan få SU og (dokumenterede, red.) udgifter forbundet med udlandsopholdet dækket, vil jeg i den kommende tid undersøge, om ankenævnets afgørelse giver unødvendige forhindringer for praktikophold.

Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU
Jonas skabte en million-forretning, mens han var på SU

I Metroxpress' artikel om sagen i fredags fremgik det ikke tydeligt, at den studerende i den konkrete sag havde mistet retten til SU under sit meritgivende praktikophold på Novozymes i Beijing, fordi han kun kunne dokumentere sine udgifter med en udtalelse fra Novozymes.

Forsknings- og Uddannelsesministeriet oplyser til metroxpress, at: 'En udtalelse fra praktikstedet er ikke dokumentation for en udgift. Det er fx en regning eller en faktura – altså et dokument, som viser den faktiske udgift. Studerende, der er i tvivl, kan få hjælp på deres uddannelsessted.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx