Af Ritzau - 20/01-17 12:34

Mobilsnakkende bilister får Tryg til at hæve priserneMobilsnakkende bilister får Tryg til at hæve priserne

Trygs forsikringskunder må forberede sig på prisstigninger på to-tre procent. Eksempelvis for bilforsikring.

storybild

Forsikringskunder hos Tryg må forberede sig på prisstigninger på to til tre procent. Blandt andet for bilforsikringer. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Forsikringskoncernen Tryg sætter priserne i vejret for selskabets kunder.

Ifølge Trygs koncernchef, Morten Hübbe vil priserne på en række produkter stige to til tre procent i gennemsnit. Det siger han i et interview med Ritzau Finans.

- Der er sådan set ikke nogen områder, hvor vi ser for os, at det er meget store ændringer, men der er områder, hvor vi skal gøre en indsats for at hjælpe med at holde skaderne nede, siger Tryg-chefen.

Behovet for at sætte priserne i vejret er opstået, fordi forsikringskunderne anmelder flere skader, og omkostningerne stiger. Det er blandt andet mobilsnakkende bilister i biler med dyrt udstyr, der koster Tryg flere penge.

- På biler har vi nogle nye tendenser med en stigning i skaderne på 10 procent over et par år, siger Morten Hübbe.

- Det er, fordi der er kommet 250.000 flere biler på vejene, men også, fordi vi som bilister ifølge analyser er blevet mere uopmærksomme, når vi kører bil.

Uopmærksomheden knytter sig til brugen af mobiltelefoner under kørslen, hvilket kraftigt øger risikoen for skader.

Et stigende niveau af sikkerhedsudstyr i biler har også en effekt. På den positive side medfører det færre personskader, men omvendt betyder det også større udgifter til reparationer, når eksempelvis en kofanger med mange sensorer skal udskiftes.

- Når man skal udskifte en kofanger med en masse censorer i, koster den måske tre-fire gange mere end en gammel kofanger, siger Morten Hübbe.

På elektronikforsikringer er skaderne steget med over 50 procent, mens de på kloakforsikringer er steget 16 procent. En stigende rejselyst medfører også et stigende skadesniveau på rejseforsikringer.

Meldingen om stigende priser for kunderne kommer i forbindelse med Trygs årsregnskab, som viser et overskud før skat på 3,2 milliarder kroner. Efter skat lyder bundlinjen på 2,5 milliarder kroner.

Samtidig planlægges et ekstraordinært udbytte til aktionærerne på en milliard kroner i 2017.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx