Af Ritzau - 12/04-17 03:35

Novo Nordisk Fonden smider milliarder i dansk biotekeventyrNovo Nordisk Fonden smider milliarder i dansk biotekeventyr

Med den største donation set i Danmark vil Novo Nordisk Fonden satse massivt på dansk biotek.

storybild

Fonden bag Novo Nordisk, Novo Nordisk Fonden, vil smide milliarder i nyt dansk biotekeventyr. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Den stenrige fond bag medicinalselskabet Novo Nordisk, Novo Nordisk Fonden, planlægger at donere milliarder for én gang for alle at få skudt liv i et nyt dansk biotekeventyr.

Det erfarer Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans.

Donationen vil være så stor, at der ifølge Finans' oplysninger aldrig er set noget lignende i Danmark. Det hele vil være centreret omkring én stor bygning i forbindelse med en af de store forskningsinstitutioner i Danmark med tilhørende laboratorier.

Det vil blandt andet indeholde et science academy, hvor forskning bliver til patenter og gjort klar til kommercialisering.

Dertil kommer en inkubator i form af et center, der kan hjælpe nye forskningsprojekter til at blive levedygtige forretninger og blive klar til venturekapital.

Med stor sandsynlighed bliver centeret større end den svenske pendant, Lunds Ideon Science Park - en forskerpark på omkring 120.000 kvadratmeter med flere hundrede virksomheder, som alle hovedsageligt beskæftiger sig med biotek, cleantech og it.

Hos Novo Nordisk Fonden bekræfter man planerne om en mulig almennyttig milliarddonation. Fonden understreger, at det er et projekt, som er under planlægning, og som endnu ikke er blevet godkendt af bestyrelsen.

Fondens administrerende direktør, Birgitte Nauntofte, skriver i en mail til Finans.

- Vores bevæggrund er, at initiativet skal gavne hele Danmark og være med til at skabe flere virksomheder og arbejdspladser inden for life-science.

- Målet er samtidig at opnå teknologiske gennembrud, der kan føre til udvikling af nye behandlingsmetoder, produkter og løsninger til gavn for mennesker og samfundet, skriver hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bookmakerne ikke i tvivl: Hun vinder...
bt.dk
Stor mystik om Superliga-profils skade
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx