12/07-17 08:26; Opdateret: 12/07-17 14:13

Bang & Olufsen har trecifret millionunderskud trods øget salgBang & Olufsen har trecifret millionunderskud trods øget salg

Omsætning voksede 12 procent i Bang & Olufsen, som dog stadig bløder på bundlinjen. Topchef ser overskud i år.

storybild

Struer. Bang & Olufsen kom ud af regnskabsåret 2016/2017 med et underskud på 117 millioner kroner efter skat. Det oplyser selskabet.

Det er dog en markant forbedring fra året før, hvor underskuddet lød på 208 millioner kroner.

Underskuddet kommer, efter et år hvor omsætningen voksede 12 procent til knap tre milliarder kroner. Og ifølge topchef Henrik Clausen er de på rette spor:

- I 2016/17 fortsatte Bang & Olufsen fremgangen og leverede tilfredsstillende vækst, forbedrede virksomhedens lønsomhed og genererede positive frie pengestrømme.

- Vi har haft fokus på at levere nye og innovative produkter til vores kunder, udvikle vores brandpartnerskaber og skabe en mere agil forretningsmodel, og det har bidraget til at styrke vores underliggende forretning og resultater, siger han i en meddelelse.

Henrik Clausen venter, at forretningen vil give overskud næste år, siger han til Ritzau Finans.

Væksten findes især i Bang & Olufsens nyere produkter i B&O Play - for eksempel bærbare højttalere og hovedtelefoner. Her voksede omsætningen 27 procent. De mere traditionelle Bang & Olufsen produkter voksede tre procent.

B&O Play udgør en stadigt større del af den samlede omsætning i Struer-virksomheden - 42 procent i år mod 37 procent i 2015/2016.

Bang & Olufsen har som erklæret strategi at nedbringe antallet af selskabets egne butikker. Virksomheden gik fra 485 butikker til 446 butikker i løbet af regnskabsårets 12 måneder.

Tilsvarende steg antallet af såkaldte shop-in-shops fra 172 til 180. Antallet af butikker, der sælger Bang & Olufsens produkter, steg fra 5692 til 6424 verden over.

Over de næste tre år har topchef Henrik Clausen som mål at levere en gennemsnitlig årlig vækst på mere end 10 procent.

- Vi har stadig et stykke vej, før vi har nået vores langsigtede mål, men vores fremgang viser, at vi er på rette spor.

- Vi vil fortsætte med at eksekvere på vores strategi og styrke vores fokus på virksomhedens kernekompetencer, så vi fastholder det nuværende vækstmomentum og forbedrer lønsomheden i forretningen, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Krig i Venstre: Partifælle angriber...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx