Af Ritzau - 18/04-17 10:42; Opdateret: 18/04-17 11:35

Pandora bliver pryglet på børsen efter drøj analysePandora bliver pryglet på børsen efter drøj analyse

Smykkeproducenten Pandora er på hælene på børsen, efter at Carnegie har fjernet opadvendt tommel til aktien.

storybild

Pandora-aktien falder tungt tirsdag på børsen. (arkivfoto) (Billede: Free/Pandora)

Smykkeproducenten Pandora falder tungt på børsen tirsdag efter påske. Dette er umiddelbart udløst af en meget negativ anbefaling fra børshuset Carnegie.

Aktierne i Pandora falder med markant 8,3 procent til 693 kroner per aktie tirsdag formiddag. Det sker under stor handel, da på lidt over to timer er handlet Pandora-aktier for mere end en milliard på børsen.

Det har sendt værdien af selskabet ned med over syv milliarder kroner til lige over 81 milliarder kroner.

Baggrunden er en negativ analyse fra børshuset Carnegie, der har ændret sin købsanbefaling til en såkaldt holdanbefaling.

Samtidig er Carnegies vurdering af, hvad aktien bør være værd, sænket fra 1200 til 850 kroner.

Carnegie ringer før hvert regnskab rundt til en stribe forhandlere af Pandora-smykker for at høre, hvordan salget går.

Den rundringning er netop foretaget forud for selskabets regnskab for årets første tre måneder, og nyhederne skulle være dårlige, skriver Ritzau Finans.

- Carnegies forhandlerundersøgelse dækkende første kvartal indikerer en synlig forringelse i momentum i alle undersøgte markeder, skriver Bloomberg News om rundringningen.

De seneste år er Pandoras salg vokset nærmest eksplosivt. Salget er siden 2012 vokset fra syv milliarder kroner til 20 milliarder kroner og overskuddet fra 1,2 til seks milliarder kroner.

- Pandora står et sted, hvor de går fra at være et hastigt voksende selskab til at være et mere modent selskab. Så det er ikke overraskende, hvis væksten falder, siger Pandora-analytiker hos Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Han mener, at aktiens markante modvind hænger sammen med en frygt i markedet for, om kundernes smag skifter væk fra Pandora og så et blik mod fortidens synder.

I 2011 måtte Pandora fortælle, at forventningerne havde været alt for optimistiske og salget pustet op. Det fik aktien til at kollapse.

- Jeg tror, at nogle investorer går rundt med 2011-nedjusteringen i baghovedet og frygter en gentagelse. Eller de frygter, at Pandoras armbåndskoncept viser sig at være et modefænomen.

- Den frygt deler jeg nu ikke, siger Søren Løntoft.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peps trofæ-samling er indledt: City...
bt.dk
Absurd målfest i Brøndby: BT uddeler...
bt.dk
Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx