Af - 31/03-14 07:20

Hver femte: Danmark har ikke meget at byde på for turisterHver femte: Danmark har ikke meget at byde på for turister

21 procent af befolkningen svarer i ny undersøgelse, at udenlandske turister ikke har meget at komme efter i Danmark. Men vi tager vores kvaliteter for givet, lyder det fra Visit Denmark.

storybild

Danmark har ikke meget at byde på for udenlandske turister, mener 21 procent af danskerne. (Billede: GONZALES PHOTO LEON KIRKHOLT)

Vi har da både Den Lille Havfrue, Legoland og lange kyster.

Men er Danmark et besøg værd som udenlandsk turist?

Selv om størstedelen af danskerne – 68 procent - svarer ja, har en femtedel den modsatte holdning.

I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, svarer 21 procent af danskerne, at »Danmark ikke har meget at byde på for turister«.

Forskønnelsesformand: Byen ligner en pose lort
Forskønnelsesformand: Byen ligner en pose lort

Turismeforsker Anette Therkelsen fra Aalborg Universitet kalder det et »udtryk for realisme«:

- Det viser bare, at verden er stor og har rigtig mange spændende rejsemål. For Danmark kan det være lidt svært at konkurrere med nogle destinationer, som har mere unikke kulturelle og natur-baserede seværdigheder, siger lektor Anette Therkelsen.

Hun mener dog, at det er vigtigt at være ambassadør for sit eget land, når man rejser i udlandet.

- Anbefalinger er en meget markant ting, når vi vælger rejser. Folk fra en given destination fungerer uden tvivl som ambassadører, når de kommer ude i verden.

Where is the Rundetårn?
Where is the Rundetårn?

Visit Denmark, der markedsfører Danmark som rejsemål, er overordnet tilfreds med, at flertallet vil anbefale turister at besøge Danmark. Når der alligevel er en del, som ikke mener, at vi har så meget at byde på, kan det skyldes, at vi tager vores kvaliteter for givet, forklarer projektchef Maria Barslund:

- For os er det måske ikke noget særligt, at vi har gård-butikker og lange kyststrækninger, men det kan betyde meget for vores gæster, siger Maria Barslund fra Visit Denmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx