Af Bo Poulsen - 07/02-14 23:10

USA opgiver patentundersøgelse mod SamsungUSA opgiver patentundersøgelse mod Samsung

Teknologigiganten Samsung slipper i denne omgang for at blive efterforsket yderligere om monopoldannelse.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Det amerikanske Justitsministerium har fredag droppet sin såkaldte antitrust-efterforskning mod den sydkoreanske it-gigant Samsung.

Philips og Samsung mistænkes for konkurrencebrud
Philips og Samsung mistænkes for konkurrencebrud

Antitrust er et amerikansk udtryk for konkurrencelovgivning, der skal dæmme op for monopoldannelse.

- Antitrust-afdelingen har besluttet, at der ikke er behov for yderligere tiltag på nuværende tidspunkt, skriver Justitsministeriet i en udtalelse.

Justitsministeriets efterforskning skulle undersøge, om Samsung har misbrugt nogle vigtige patenter til mobiltelefoner i den evige kamp mod konkurrenten Apple.

Er dette en Samsung-brøler eller Photoshop?
Er dette en Samsung-brøler eller Photoshop?

Et af spørgsmålene var, om Samsung forsøgte at opnå en fordel ved at bruge standardpatenter på teknologi, som bliver betragtet som basis-udstyr til smartphones og tablets.

Justitsministeriets antitrust-afdeling begyndte sidste år at efterforske sagen, da Samsung overbeviste Den Amerikanske Internationale Handelskommission om at forbyde visse iPhone og iPad-modeller på baggrund af standardpatenter.

Det rejste en bekymring om, at Samsung muligvis udnyttede markedskræfterne, som de havde opnået gennem deres standardindstillinger, sagde justitsministeriet i en udtalelse tilbage i juni sidste år.

Apple og Samsung er som drenge, der slås
Apple og Samsung er som drenge, der slås

Det Hvide Hus bad senere handelkommissionen om at ophæve forbuddet mod Apple-produkterne, og det var første gang siden 1987, at den amerikanske regering nedlagde veto mod et produktforbud fra Den Amerikanske Internationale Handelskommission.

Det amerikanske Justitsministerium skriver fredag, at det vil fortsætte med at overvåge tovtrækkeriet om patenter mellem IT-giganterne Samsung og Apple.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx