Af - 30/01-14 11:02; Opdateret: 30/01-14 14:25

Multimilliardær køber det halve af 'fremtidens supermarked'Multimilliardær køber det halve af 'fremtidens supermarked'

En af Danmarks rigeste mænd har købt halvdelen af aktierne i landets største online-supermarked.

storybild

Anders Holch Povlsen er blevet milliardær som direktør hos Bestseller, der blandt andet ejer mærkerne Jack & Jones og Only. (Billede: Polfoto/Jan Dagø)

Nethandel og udbringning af dagligvarer er et støt stigende marked i Danmark, og nu har en af Danmarks rigeste mænd meldt sig på banen som en del af det.

Danskerne elsker billig-mad: Snart discountnation nr. 1
Danskerne elsker billig-mad: Snart discountnation nr. 1

Direktør i modekoncernen Bestseller, Anders Holch Povlsen, har således købt 49 procent af aktierne i Danmarks største net-supermarked Nemlig.com. Nuværende ejer og administrerende direktør Stefan Plenge beholder 51 procent, og han glæder sig over den nye, økonomisk stærke investor.

- Det gør os virkelig i stand til at bide skeer med de store. Det lyder måske voldsomt, for så store er vi ikke selv. Men vi får nogle kræfter ind, som gør os i stand til at føre selv meget store drømme ud i livet, siger han til Berlingske Business.

I dag er Nemlig.com mest aktive i Storkøbenhavn, men det er planen, at de vil dække hele Danmark.

- Vi skal kunne kravle, før vi kan gå. Så inden vi kaster os ud i at skyde pilen over på den anden side af sundet eller noget andet, skal vi sikre os, at vi gør det supergodt, hvor vi allerede er. Og der har vi rigtig meget at gøre endnu, siger direktøren.

Nethandel tager livet af supermarkedet
Nethandel tager livet af supermarkedet

Fremtidens supermarked
Internethandel af dagligvarer ser for alvor ud til at være på vej til at blive en væsentlig faktor i dansk detailhandel. Ifølge Berlingske har Nemlig.com 300 ansatte og en omsætning på en halv milliard kroner, hvilket dog blegner i forhold til de fysiske kæder fra Coop og Dansk Supermarked, der tilsammen omsætter for 100 milliarder kroner.

Men som metroxpress tidligere har skrevet, har nethandel af dagligvarer potentiale til at hamle op med de fysiske butikker i fremtiden. I den forbindelse udtalte fremtidsforsker Jesper Bo Jensen, at markedet vil være drastisk ændret inden for ti år.

- Det er tidskrævende og besværligt at gå i supermarkeder. Der er en masse ting, vi skal have, som vi lige så godt kan få leveret. Jeg vil forvente, at vi på et eller andet tidspunkt vil se en udvikling parallelt med det, man for eksempel ser i England (hvor tre ud af fire bruger nethandel af dagligvarer, red.), har fremtidsforsker Jesper Bo Jensen tidligere udtalt til metroxpress.

Københavnere klikker sig til dagligvarer og rejser
Københavnere klikker sig til dagligvarer og rejser

Og den holdning deler den nye investor i Nemlig.com.

- Jeg tror på, at Nemlig.com kan blive en af de allerbedste online forhandlere af dagligvarer. Deres forretningsmodel kan vise sig at være mere effektiv end traditionelle supermarkeders, siger Anders Holch Povlsen i en pressemeddelelse og slår fast, at investeringen er uafhængig af Bestsellers forretninger.

Ifølge finansmagasinet Forbes er Povlsen god for 14,3 milliarder kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Ny aftale rammer danske cirkusser:...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx