Af Ritzau - 31/10-14 13:02; Opdateret: 31/10-14 13:45

Rigmandsbank får straffesag på nakkenRigmandsbank får straffesag på nakken

Capinordic Bank var hjemsted for grov økonomisk kriminalitet, hævder Bagmandspolitiet

storybild

Bagmandspolitiet indleder en straffesag mod Capinordic Bank. (Billede: Polfoto)

Bagmandspolitiet har fredag rejst tiltale for mandatsvig og skyldnersvig i den lille rigmandsbank Capinordic Bank.

Banken gik konkurs 11. februar 2010, og ifølge Børsen havde banken blot 35-40 danske kunder - herunder en række nuværende og tidligere rigmænd som Erik Damgaard, Aldo Petersen, Peter Forchhammer, Steen Patrick Vela og Ole Vagner.

Samtidig har Bagmandspolitiet (Søik) afkrævet moderselskabet NewCap Holding A/S en bøde på fem millioner kroner for kursmanipulation.

- Det er af stor samfundsmæssig betydning at få afklaret, om der op til bankens konkurs er begået strafbare forhold, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Søik, i en pressemeddelelse.

- Vi har på baggrund af en række anmeldelser fra Finanstilsynet og Kammeradvokaten grundigt efterforsket sagen, og vi har nu valgt at rejse tiltale om blandt andet mandatsvig og skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed i Capinordic Bank, siger statsadvokaten.

Meddelelsen kommer på samme dag, som Retten i Aarhus har dømt en tidligere direktør fra Aarhus Lokalbank og to medarbejdere for kursmanipulation.

I den sag er Vestjysk Bank, som overtog lokalbanken og arvede straffesagen, straffet med en bøde på en million kroner.

Og i den nye sag mener anklagemyndigheden, at der på det foreliggende grundlag er tilstrækkelig formodning om, at sagen vil kunne føre til en domfældelse.

Morten Niels Jakobsen siger, at det er afgørende, at samfundet kan have tillid til bankerne. Han er stærkt optaget af, at man får afdækket, om der strafferetsligt kan gøres et ansvar gældende overfor de banker, der gik ned under finanskrisen.

- Jeg er derfor tilfreds med, at vi nu er kommet så langt, at vi kan begynde sagen mod Capinordic ved domstolene, der altså har det endelige ord i denne sag, siger statsadvokaten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx