Af Ritzau - 10/04-17 12:07

Få overblik: Mobilt dankort eller kontaktløs MobilePay?Få overblik: Mobilt dankort eller kontaktløs MobilePay?

Kan det bedst betale sig for dig at betale kontaktløst med MobilePay eller dankort på mobilen?

storybild

Nu kan du betale kontaktløst med MobilePay op til 250 kroner. Ved højere beløb skal du logge ind i appen. (Billede: Scanpix/Simon Læssøe)

Konkurrencen om betalingsløsninger på mobilen er for alvor skudt i gang.

Fra og med 10. april kan du bruge MobilePay i 103 Kiwi-butikker uden at skulle logge ind i appen. I de kommende måneder bliver løsningen lanceret i Dagrofas øvrige butikker Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Det betyder, at du kun skal holde den låste telefon hen til betalingsterminalen. Så dukker beløbet op på skærmen og godkendes med et tryk.

Men er det en smartere løsning end det mobile dankort, som lanceres i løbet af april?

Det afhænger af dine behov, fortæller Henning N. Jensen, konsulent hos PlusCON.

- Du har dankort liggende bagved i begge løsninger. Så det er et spørgsmål om, hvad du helst vil. Der er én forskel, som er tydelig lige nu, og det er, at MobilePay ikke kan bruges lige så mange steder som dankort. Men det udlignes nok over tid, siger han.

Den kontaktløse MobilePay-løsning kan ikke benyttes i forretninger under Dansk Supermarked, som tæller Netto, Føtex og Bilka.

Den mulighed har man med dankort på mobilen. Ifølge Henning N. Jensen fra PlusCon afhænger det altså først og fremmest af, hvilke butikker du handler i.

I princippet henvender MobilePay-løsningen sig til alle MobilePay-brugere. Det vil sige de 3,4 millioner danskere, der har appen registreret, siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay.

- Der er en lille restgruppe, blandt andet brugere med Windows-telefoner, som ikke teknisk understøtter den nye funktion. Men kunderne kan fortsat betale med den tidligere version, siger han.

Det bliver i første omgang heller ikke muligt at få dankort på mobilen med en Windows-telefon.

I forhold til brugervenligheden er dankort på mobilen ikke lige så intuitivt at gå til som MobilePay, mener Henning N. Jensen. For eksempel når man første gang skal lægge dankortet over på telefonen.

En anden forskel er selve betalingen.

Kontaktløst MobilePay bruges fra låst skærm på telefonen ved beløb op til 250 kroner. Ved højere beløb skal man logge ind. Løsningen kan bruges fem gange i træk. Herefter bliver man bedt om at gennemføre betaling via MobilePay-appen.

Når man benytter dankort på mobilen, skal man taste pinkode ved beløb over 200 kroner. Ved beløb under 200 kroner, kan det ved Android-telefoner bruges ved blot at føre telefonen hen over terminalen.

Bruger du det mobile dankort på iPhone, skal du på Nets' terminaler enten trykke på en knap i venstre hjørne på terminalen, så der kommer en QR-kode frem, du skal skanne, eller også skal du føre telefonen hen over et bluetooth-felt på siden af terminalen.

Det er dog afhængigt af, hvilken løsning forretningen har valgt at implementere.

Det mobile dankort skal hentes til en app på din mobil eller i en såkaldt wallet. Det er en digital tegnebog, som tilbydes af din bank, Nets eller en forretningskæde.

Og netop her ser Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, en elementær forskel.

- Vi tror, at der er en grænse for, hvor mange apps en forbruger kan overskue. Derfor ser vi en fordel i at samle mange funktioner ét sted, siger han og uddyber:

- Vores vision er at understøtte forbrugeren gennem en hel dagligdag. Det vil sige betale til venner, online, til andre apps eksempelvis DSB-billetter, donere til godgørende organisationer og automatisk få skattefradrag og betale fysisk i butikken, siger han.

Fakta: Her kan du bruge MobilePay kontaktløst

- Fra 10. april kan løsningen benyttes i Dagrofas 103 Kiwi-butikker.

- I de kommende måneder vil kontaktløs MobilePay blive udrullet i Dagrofas øvrige butikker Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

- Det kan benyttes på 90 procent af alle typer mobiltelefoner. Løsningen kan ikke bruges på Windows-telefoner eller Iphone 4 og modeller, der er ældre.

- Du kan betale op til 250 kroner fra låst skærm. Ved højere beløb skal du logge ind.

Kilde: MobilePay.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Kæmpe skandale i spansk topklub:...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx