Af - 16/08-16 23:23

Skår i glæden: Kähler kæmper med jubilæumssuccesSkår i glæden: Kähler kæmper med jubilæumssucces

Salget af den hypede jubiluæmsvase går trægt og sætter stopper for salg af Kähler-virksomheden.

storybild

For to år siden satte denne messing-stribede jubilæumsvase Danmark på den anden ende. (Billede: PR-foto)

Danmark blev ramt af en sand Kähler-storm i sommeren 2014 i anledning af keramikvirksomhedens 175-års jubilæum. Folk flåede den messingstribede jubilæumsvase ned fra hylderne i et tempo, som sendte isenkræmmerkæden Imerco i knæ, og vaserne blev solgt videre til uhørte høje priser på dba.dk.

Medie: Kähler er sat til salg
Medie: Kähler er sat til salg

Tidligere i år satte Kählers jer, Frantz Longhi, keramikvirksomheden til salg, men et svigtende salg af de før så populære jubilæumsvaser har ifølge Børsen fået investorer og kapitalfonde til at trække følehornene til sig.

- Det er rigtigt, at salget af jubilæumsvasen er gået mere ned, end vi oprindelig havde budgetteret med, og da vi så det, meldte vi det klart ud til potentielle investorer, siger Frantz Longhi til Børsen.

Arrangør afslører hemmelighed bag 'Smadre Kähler'-event
Arrangør afslører hemmelighed bag 'Smadre Kähler'-event

Efter et overskud på 38 millioner kroner i regnskabsåret 2013/14 havde Kähler sat næsen op efter overskud 80 millioner kroner i regnskabsåret 2015/16. Men resultatet bliver knap så godt som forventet, siger Frantz Longhi.

Selv om der er slået skår i jubilæumssuccesen, er Kähler fortsat i dialog med investorer om at vækste i udlandet, og nye produktet sælger ’rigtig godt’, oplyser Frantz Longhi til Børsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx