07/03-15 19:40

Kapitalfond afviser ansvar for omstridt OW Bunker-prospectKapitalfond afviser ansvar for omstridt OW Bunker-prospect

Ifølge kapitalfonden Altor er OW Bunker ansvarlig det omstridte børsprospekt. Men Altor sad i bestyrelsen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den svenske kapitalfond Altor afviser ethvert ansvar for det stærkt kritiserede børsprospekt, der dannede grundlag for børsnoteringen af OW Bunker i marts sidste år og 20.000 aktionærers beslutning om at købe aktier i selskabet.

Det skriver DR Nyheder.

Altor ejede ganske vist OW Bunker fra 2007, men det gør ikke kapitalfonden i stand til at svare på spørgsmål om fejl og mangler ved prospektet.

- Altor skrev ikke prospektet. Selskabet er ansvarlig for prospektet, så du adresserer dit spørgsmål til den forkerte, skriver Altors kommunikationschef, Tor Krusell, i et svar til DR Nyheder på vegne af blandt andre Altors danske direktør, Søren Johansen.

Investeringschef: OW Bunker skjulte millionkreditter
Investeringschef: OW Bunker skjulte millionkreditter

Altor var repræsenteret af sin danske direktør Søren Johansen i OW Bunkers bestyrelse. Ifølge professor i erhvervsret ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, tegnes et selskab imidlertid dets ledelse og bestyrelse.

- I selskabsretslig forstand, er det selskabets direktion og bestyrelse, der har ansvaret. En bestyrelse er typisk også involveret og må stå på mål for det, siger Lars Bo Langsted til Ritzau.

Det var et ekstraordinært tab på 750 millioner kroner i OW Bunkers datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading, der væltede læsset og OW Bunker gik konkurs kun syv måneder efter børsnoteringen.

Investorer er forbløffede: OW Bunker kendte til risiko
Investorer er forbløffede: OW Bunker kendte til risiko

Ifølge investeringschef i Dansk Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen kunne OW Bunkers daglige ledelse og ejeren, kapitalfonden Altor, allerede i regnskaberne for 2013 i Singapore-datterselskabet Dynamic Oil Trading (DOT) have gennemskuet, at selskabet levede risikabelt.

Regnskabet viser, at størstedelen af overskuddet på 11 millioner dollar kom fra renteindtægter. Renteindtægterne på 6,9 millioner dollar svarede til 64 procent af DOT's samlede overskud det år.

Dommer løslader tidligere chef i OW Bunker
Dommer løslader tidligere chef i OW Bunker

I andre dokumenter, som DR Nyheder er i besiddelse af, fremgår det, at indtægterne i DOT næsten alle kom fra samhandelspartneren Tankoil. Ved årsregnskabets afslutning skyldte DOT 106 millioner dollar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Hans-Henrik er rasende: Hønsene...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx