Af - 22/01-15 14:57; Opdateret: 22/01-15 15:35

Ideen opstod på en strand-tur: Nu er Nicholas milliardærIdeen opstod på en strand-tur: Nu er Nicholas milliardær

Det hele startede på en strand i Australien, hvor surferen Nicholas Woodman fik en spontan idé. I dag har han en formue på næsten 20 milliarder kroner.

storybild

Nogle gange kan det være den rigtige beslutning at kvitte ens job og gå i en helt anden retning.

Det var det i hvert fald for amerikaneren Nicholas Woodman, der efter at have afsluttet en universitetsuddannelse startede marketingsvirksomheden funBug.

Det blev ikke den store succes, så han besluttede sig i stedet for at rejse til Australien og dyrke sin hobby: Surfing.

Er du interesseret i nyheder om iværksætteri, og vil du opdateres løbende med nyheder inden for området? Så 'like' MX Penge her.

Og det var dér, i bølgen den blå, at ideen opstod til et produkt, der siden har gjort Nicholas Woodman til multi-milliardær.

GoPro lancerer deres egen drone
GoPro lancerer deres egen drone

I et forsøg på at filme sine surf-ture, spændte han et 35 mm-kamera til sin hånd ved hjælp af et gummibånd. Det var dog ikke en helt optimal løsning, og dermed fik Nicholas ideen til action-kameraet GoPro.

For at skaffe startkapital begyndte den unge surfer at købe billige halsskæder med muslingeskaller fra Bali, som han solgte til strand-gæster for 60 dollars stykket.
Derudover lånte han 235.000 dollars af sine forældre.

Siden GoPro kom i produktionen er salget steget eksplosivt. Alene i 2013 solgte virksomheden 3,8 millioner kameraer.

Se video: Hvis man gav Superman et GoPro kamera
Se video: Hvis man gav Superman et GoPro kamera

Og ifølge Forbes Magazine har Nicholas Woodman i dag en personlig formue på 3,1 milliarder dollars, svarende til næsten 20 milliarder kroner.

- Jeg voksede op med historien om folk, der etablerede deres egen virksomhed og klarede sig virkelig godt. Så jeg tænkte ‘okay, det er det, man gør. Det kan jeg takke min far for.’, siger Nicholas Woodman til The Wall Street Journal.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx