Af - 26/03-14 16:30; Opdateret: 26/03-14 17:07

Sådan svindlede Steen Bryde sig til sine millionerSådan svindlede Steen Bryde sig til sine millioner

Ejendomsmatadoren begik både skyldnersvig, mandatsvig og skattesvig til et samlet beløb på omkring 40 millioner kroner

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Det er ikke småting, som Steen Bryde har begået af ulovligheder, og derfor var dommen da også ubetinget fængsel i fire år
 
Det skete i dag, da Retten i Lyngby fandt Bagmandspolitiets anklager mod ham bevist.
 
Steen Bryde var tiltalt i seks forskellige forhold for at have begået groft skyldnersvig, mandatsvig og skattesvig.

Falleret ejendomsspekulant idømmes fire års fængsel
Falleret ejendomsspekulant idømmes fire års fængsel

 
Retten fandt ham skyldig i alle forhold herunder hans – i kroner og øremæssig forstand – største forbrydelse, som er mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.
 
På udspekuleret vis lagde Steen Bryde hele 26 millioner kroner fra tankselskabet Nordic Tankers A/S, hvor han var direktør, over i andre selskaber, herunder hans eget selskab P2008.
 
Steen Bryde blev direktør for Nordic Tankers A/S i januar 2012, hvor han fik indført i sin kontrakt, at hans løn stod i 3 millioner kroner om året med et opsigelsesvarsel på ét år.
 
Som direktør for Nordic Tankers indgik han en aftale med sit eget selskab P2008 omkring et lejemål samt indkøb af it-udstyr og kontorinventar. Men Brydes eget selskab krævede derefter erstatning for en påstået misligholdelse af den aftale, og dermed måtte Nordic Tankers betale 3,5 millioner til Brydes eget selskab.
 
Steen Bryde påstod også, at hans direktørkontrakt var misligholdt, og derfor måtte Nordic Tankers igen punge ud til matadoren. Denne gang næsten 6,5 millioner.
 
På samme vis fik Brydes medsammensvorne, Brian Søholt Petersen og Jesper Bo Nielsen, der hver især er idømt fængsel i henholdsvis tre år og 2,5 års ubetinget fængsel, også en del af de penge, der blev suget ud af Nordic Tankers A/S.
 
Snød kreditorer
Steen Bryde opbyggede gennem den sidste halvdel af det foregående årti en stadig større ejendoms-portefølje i hovedselskabet Bryde Gruppen. Samtidig stiftede han selskabet Bristen Gruppen sammen med vennen Brian Søholt Petersen.
 
Med sin formue begyndte han i 2007 at købe aktieposter i Nordic Tankers.
 
Da finanskrisen for alvor ramte, blev Steen Bryde også ramt hårdt, og han gik personligt konkurs.
 
I den forbindelse begyndte han i 2008 at tømme værdier ud af sine selskaber for at undgå at betale sine kreditorer.
 
Ved hjælp af blandt andet store gaver, gældsbreve og salg til underpris listede han omkring 20 millioner uden om kreditorerne.

Steen Bryde, Brian Søholt Petersen og Jesper Bo Nielsen har alle anket deres domme.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx