Af Ritzau - 06/12-16 15:20

Legos nye direktør har læremesteren lurende over sigLegos nye direktør har læremesteren lurende over sig

Bali Padda er ny administrerende direktør for Lego. Det sker i Jørgen Vig Knudstorps skygge.

storybild

Legos nye koncernchef, Bali Padda. Han tager over efter Jørgen Vig Knudstorp, der stopper med udgangen af 2016. (Billede: Free/Pressefoto)

60-årige Bali Padda er ny administrerende direktør for Lego. Han erstatter wunderkind Jørgen Vig Knudstorp, der over det seneste årti har trukket koncernen ud ad en dyb krise og er blevet Mr. Lego.

Ikke bare har Bali Padda dermed store sko at fylde. De bliver i koncernen. Jørgen Vig Knudstorp skal nemlig som bestyrelsesformand for Lego Brand de facto være Bali Paddas chef.

- Jeg bliver ikke den nye Jørgen. Det kan jeg ikke. Jeg bliver en ny, administrerende direktør, siger Bali Padda om at følge efter Jørgen Vig Knudstorp.

Bali Padda frygter ikke, at han vil få svært ved at agere som administrerende direktør, selv om hans forgænger bliver i selskabet.

- Vi har en meget robust relation, Jørgen og jeg, siger han.

- Vi kunne godt have brugt en masse tid på definere mandater og områder. Men det har vi ladet være med. Vi kommer til at have en masse kontakt.

- Så hvis han blander sig i ting, jeg mener er min opgave, så siger jeg det til ham. Og han siger det til mig, hvis det modsatte sker, siger Bali Padda.

Jørgen Vig Knudstorp har også stor fokus på, at Bali Padda skal have lov og plads til at være Legos administrerende direktør.

- Selskaberne i koncernen må ikke tro, at de ikke kan beslutte noget, uden at jeg er der. For så har jeg overtaget den daglige ledelse, og det skal jeg ikke. Det ville skabe kaos i virksomheden, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Selv mener han ikke, at han trods over et årtis arbejde som administrerende direktør og et hjerte, der bløder firkantede plastikklodser, vil have svært ved at trække sig tilbage fra den helt nære kontrol.

- Jeg glæder mig til en rolle, hvor jeg ikke sidder i direktionsmøder, koncernledelsesmøder, styregruppekomite, samarbejdsudvalg og alle de andre ting, der er en del af af at være administrerende direktør.

- Jeg føler, at jeg er købt fri til at fokusere på den langsigtede og strategiske udvikling og det udadvendte. Det glæder jeg mig helt vildt til. Så jeg tror ikke, at jeg får svært ved at slippe tøjlerne, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx