Af - 24/04-16 15:58; Opdateret: 24/04-16 16:14

Beatrice fik IKEA til at fjerne skilt: Kan du se hvorfor?Beatrice fik IKEA til at fjerne skilt: Kan du se hvorfor?

Et tilsyneladende uskyldigt skilt i IKEAs børneområde fik en ung kvinde til tasterne på Facebook for at rette kritik mod firmaets syn på den moderne familie.

Bildstrecke im Grossformat »

I Sverige har der i weekenden kørt en sag, der flittigt er delt og diskuteret i vores kære broderland. På et skilt i IKEA i byen Örebro beskriver firmaet en familie som ‘barn, mor og far.’ Det var Beatrice Hurtig ikke tilfreds med, og hun krævede derfor skiltet taget ned.

Det skriver det norske nyhedsmedie Side 2.

GALLERI: 14 beviser på at det bare er lidt sjovere at handle i IKEA
GALLERI: 14 beviser på at det bare er lidt sjovere at handle i IKEA

I en Facebook-kommentar på IKEAs Facebook side kritiserer Beatrice Hurtig dem for at henvende sig til børn og beskrive familier som bestående af et eller flere børn med en mor og en far som forældre.

- Jeg fik en klump i maven. Der findes så mange forskellige familier, og man kan ikke antage, at alle skal bestå af en mor og en far. Nogle har to mødre eller to fædre, siger hun til svenske Expressen.

Interesserer du dig for erhvervsliv og forbrug, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

I sin Facebook-kommentar opfordrer Beatrice Hurtig IKEA til at ændre ordlyden til ‘dig og din familie,’ så børn ikke bliver kede af det.

- Det er jo børn, der skal læse skiltet. Tænkt på et barn, som bor med sin mormor eller har en forældre, der ikke længere er til stede...IKEA er et fint sted at besøge, og det burde være en god oplevelse for alle, siger Beatrice Hurtig videre i interviewet med Expressen.

Tusinder vil overnatte i dansk Ikea: Her er møbelkædens svar
Tusinder vil overnatte i dansk Ikea: Her er møbelkædens svar

Efter at have besvaret kritikken i Facebook-tråden, så har IKEA ifølge Side 2 valgt at fjerne skiltet. Efterfølgende har Beatrice Hurtig modtaget både kritik og støtte for sin handling.

Liste: 11 ting alle oplever på en tur i IKEA
Liste: 11 ting alle oplever på en tur i IKEA

LÆS OGSÅ: Ikea belønner trofaste medarbejdere med en ordentlig pose penge

LÆS OGSÅ: Derfor køber du for meget i IKEA (og sådan undgår du at gøre det igen)

LÆS OGSÅ: Nu kommer IKEA med positiv menu-ændring

LÆS OGSÅ: Mor tordner over IKEA: Min søn med downs må ikke lege med de andre børn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx