Af - 18/01-16 08:22; Opdateret: 18/01-16 08:39

Facebook-konkurrence gik amok: Kan jeg vinde en MacBook Air?Facebook-konkurrence gik amok: Kan jeg vinde en MacBook Air?

Jacob ville give sin MacBook Air væk, og på kun 17 timer fik opslaget 33.000 likes, 37.000 kommentarer og blev delt 4.500 gange.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du regner med, at du deltager i en privat konkurrence på Facebook om at vinde en MacBook Air, så tro om igen. Nu afslører manden bag konkurrencen, at den er falsk.

Likes, delinger og kommentarer. Det er interaktioner, som de fleste der ligger et billede eller poster et opslag på Facebook, nok håber på at få. Men det er de færreste der oplever, at deres opslag eller billede afføder en viral eksplosion.

Det skete dog for Jacob Riis' opslag på Facebook i fredags. Han skrev, at han havde vundet en MacBook Air i en konkurrence, men at han ikke havde brug for computeren.

Jacob Riis skrev derfor i opslaget, at han ville give MacBook Air-computeren væk for at være det gode eksempel på, at vi skal være mindre egoistiske.

Og der var mange - rigtig mange - der godt kunne tænke sig MacBook Air-computeren. På 17 timer havde opslaget fået over 33.000 likes, 37.000 kommentarer, og opslaget blev delt mere end 4.500 gange.

Pas på: Konkurrence-sites lokker dig i spam- og abonnementsfælder
Pas på: Konkurrence-sites lokker dig i spam- og abonnementsfælder

Men allerede i fredags var der nogle mystiske ting ved opslaget, som fik Online-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen, der er direktør for IT-firmaet anytech365, til at tvivle på, om konkurrencen var ægte.

Nu afslører Jacob Riis, at der slet ikke var nogen MacBook Air på spil.

- Jeg lavede dog ikke konkurrencen for at få likes, men for at få opmærksomhed på den gode gerning - det at give noget videre, skriver han - uden at give noget videre - til metroxpress på Facebook og tilføjer:

Jeg håber, det kan afføde en reaktion, hvor flere vil støtte op om idéen og melde sig på banen. Det vil sige give nogle ting ud, de ikke bruger, så andre kan få glæde af dem.

Ung mand købte vildt ind med stjålne kort
Ung mand købte vildt ind med stjålne kort

Jacob Riis fortæller samtidig, at han ikke havde regnet med, at opslaget ville få så meget opmærksomhed.

- Det var også lidt skræmmende, at der pludselig var så mange mennesker, der havde set beskeden, skriver han til metroxpress.

Medier: Ny iPhone på vej - med stor skærm-nyhed
Medier: Ny iPhone på vej - med stor skærm-nyhed

Opslaget blev ikke bare delt, liket og kommenteret. Faktisk skabte Jacob Riis en slags giveaway trend. Der var i hvert fald flere, der kopierede hans idé. Nogle gjorde det som en joke, mens andre faktisk havde tænkt sig at give noget væk - omend præmierne var mindre end værdien af en MacBook Air.

Se nogle af eksemplerne i billedegalleriet øverst i artiklen.

Medie: Ny iPad bliver ligeså stor som computer
Medie: Ny iPad bliver ligeså stor som computer

LÆS OGSÅ: Se de vilde billeder: Derfor står hundredvis i kø lørdag morgen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Indere håner den...
bt.dk
Se den overraskende gestus her:...
bt.dk
Tomas har fire børn med tre...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx