Af - 04/04-14 16:31

Skal Danmark have en grøn ambassade?Skal Danmark have en grøn ambassade?

Torsdag mødtes en række græsrodsorganisationer for at diskutere muligheden for at lave en grøn ambassade i Danmark, hvor man kan mødes om bæredygtighed

storybild

'Dome of Visions' på Christiansbrygge var torsdag platform for idéudviklingsmøde om en grøn ambassade i Danmark (Billede: Stine Skøtt Olesen/Nxt/House of Futures)

Vindmøller, økologi og grøn tænkning er efterhånden blevet et af Danmarks kendetegn i udlandet.

Flere og flere virksomheder vil gerne profilere sig med at være bæredygtige og grønne, og det har skabt efterspørgsel fra græsrodsorganisationer og virksomheder på en fælles platform for idéer og debat om grøn omlægning.

Nordisk design i spil - Arkitekturkonkurrence i 'Minecraft'
Nordisk design i spil - Arkitekturkonkurrence i 'Minecraft'

Derfor, er der de næste 12 måneder placeret en kuppel, kaldet 'Dome of Visions', lige ved siden af Den Sorte Diamant på Christiansbrygge i København.

I kuplen, der er bygget af økologisk træ, og fyldt med alskens grønne planter, kunne man drikke økologisk øl og debattere torsdag aften, da der var dialogmøde om en mulig ny Grøn Ambassade i København.

SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation
SF vil ikke smide flere penge efter omstridt klimaorganisation

Idéen med ambassaden er at skabe et netværk for organisationer, der arbejder med bæredygtighed i Danmark, hvilket der er meget stor efterspørgsel på fra indland og udland. Ifølge Energiakademiet, der samler viden og koordinerer indsatsen omkrings Samsøs energiomlægning, har den gode chancer:

- Interessen har været rigtig stor og jeg ser derfor meget gode muligheder for, at det kan lykkes at lave en grøn ambassade i Danmark til koordinering af indsatsen for bæredygtighed, fortæller Jesper Roug Kristensen, der er forretningsfører på Energiakademiet.

Hofor gør grønt vand permanent
Hofor gør grønt vand permanent

Listen med deltagere talte blandt andre repræsentanter for organisationer, der arbejder med bæredygtighed, som Omstilling.dk, Agenda 21, Øko-Ø Amager, ICIS, Det Økologiske Råd, Borgerlyst, Landsforeningen for Økosamfund, Københavns Kommune og Alternativet.

Tæppe på havbunden giver grøn energi
Tæppe på havbunden giver grøn energi

Strategidirektør i NCC Martin Manthorp gav i løbet af aftenen et indblik i tanker og idéer bag kuplen, der husede begivenheden, og forfatter Tor Nørretranders rundede programmet af med tanker om netværk og pointer fra bogen “Fælledskaber” af ham selv og Søren Hermansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx