Af Laura Rode Nygaard - 11/07-17 15:56

Kendt dansk tøjfirma i million-nedtur: 'Det er ekstremt utilfredsstillende'Kendt dansk tøjfirma i million-nedtur: 'Det er ekstremt utilfredsstillende'

Day Birger et Mikkelsen har offentliggjort et regnskab, som de selv kalder 'ekstremt utilfredsstillende'. Faktisk er det så skidt, at ejerne selv må spæde betragteligt til for at få det til at løbe rundt

storybild

Arkivfoto. (Billede: Brian Berg)

Day Birger et Mikkelsen havde i 2016 sit laveste overskud siden 2004. Her tabte man svimlende 37 millioner kroner, således at bruttofortjenesten faldt fra 63,5 millioner kroner til 32 millioner på ét år, skriver finans.dk.

Det betyder, at egenkapitalen nu er på 3,8 millioner kroner, og man regner ikke med, at det vil kunne ændres i 2017. Derfor har ejerne nu set sig nødsaget til selv at skyde nye penge i firmaet.

»Markedet for engrossalg endte problematisk i 2016, og den generelle nedgang i detailhandlen har også ramt virksomheden. Disse omstændigheder, samt utilfredsstillende interne ledelsesværktøjer, har resulteret i betydelig gæld og salg af varer med store rabatter, hvilket havde en betydelig negativ indvirkning på de finansielle resultater,« skriver Day Birger et Mikkelsen i sit regnskab ifølge finans.dk.

Her står der endvidere, at banken har sagt ja til at fastholde Day Birger et Mikkelsens nuværende kreditbetingelser, hvis det lykkes firmaet at holde sig til planerne og holde skuden oven vande.

Day Birger et Mikkelsen blev grundlagt i 1997 af designerne Keld Mikkelsen og Malene Birger. Sidstnævnte valgte dog at forlade virksomheden fem år senere, hvorfor det i dag er Keld Mikkelsen der er hovedaktionær, mens direktør Peter Henriksen har en mindre ejerandel.

Day Birger et Mikkelsen har butikker i både Danmark, Sverige, Norge, England og Sydafrika og sælger tøj til 25 lande.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx