Af - 21/09-15 08:30

Frække danskere: Så mange har knaldet på arbejdetFrække danskere: Så mange har knaldet på arbejdet

Sæd i tastaturet og støn fra kopirummet. Mere end hver 10. dansker har dyrket sex på arbejdet (julefrokoster tæller ikke med). Men pas på, for det kan muligvis få dig fyret.

Bildstrecke im Grossformat »
- Udgangspunktet er, at der ikke er nogle regler for, om man må have et forhold til en på arbejdspladsen. Der er ikke noget lovgivningsmæssigt imod det. Men den enkelte virksomhed kan skrive det i personalehåndbogen, siger Torben From, juridisk chef i HK til metroxpress. - Jeg ser næsten aldrig, at virksomheder har stående på skrift, at du ikke må have et forhold til din kollega. Det stod dog i en personalehåndbog hos en virksomhed, og det kom der en sag ud af: En helt nyansat dame kom til en firmafest - inden sin ansættelse - til at gå med sin nye kollega hjem og overnatte. Da chefen fandt ud af det nogle dage, efter afskedigede han hende. Den mandlige medarbejder forblev ansat, skønt den nye medarbejder endnu ikke havde læst personalehåndbogen, og han havde. - I håndbogen stod der desuden, at hvis reglerne blev overtrådt, skulle medarbejderne flyttes til en anden af virksomhedernes forretninger, siger Torben From, juridisk chef i HK til metroxpress. - På kontorfællesskaber. Der foregår en masse foran computerne. Det er i hvert fald det, jeg hører, siger sexolog Joan Ørting til metroxpress. - Det er typisk kvinderne, der bliver afskediget, når det bliver opdaget, at man har et forhold til en på arbejdspladsen, og det er imod arbejdspladsens regler, siger Torben From, der er juridisk chef i HK. - Vi havde en sag om to medarbejdere med forskellig status, der indlod et forhold til hinanden, selv om den ene var gift. Den mandlige medarbejder kom til at sende sms'en, som skulle have været til elskerinden, til sin kone. Her gik chefen ind og vurderede, at kvinden skulle afskediges, siger Torben From. - I kopirummet, og alle mulige steder, hvor det er lidt skjult. Det giver den der spænding i at blive opdaget, siger Paprika Noel. - Man må godt tænke lidt på sine kolleger, når man gør det. Gad du spise din sandwich lige der, hvor Henning har fået forløst sin sæd udover Marianne, spørger sexolog Paprika Noel retorisk til metroxpress.

Hvis du vil vide mere om sex på arbejdspladsen - så får du her alt-godt-fra-havet om emnet.

Tastaturer der klikker, telefoner der ringer og massevis af kaffe og møder.

Umiddelbart lyder arbejdspladsen ikke som et videre ophidsende sted, alligevel har mere end hver tiende dyrket sex på deres job, når man ikke engang tæller julefrokosten med. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

- Mange synes, det er spændende og frækt, da det pepper hverdagen lidt op. Det er en virkelighedsflugt fra det, man fordyber sig i på en arbejdsdag, siger sexolog Paprika Noel.

Men det kan også tænkes, at de 12 procent, der har sex på arbejdet, gør det, fordi de flygter fra parforholdet derhjemme. Sexolog Joan Ørting er nemlig overbevidst om, at der her er tale om "utroskabs-sex".

- Du trækker ikke din partner med ind på arbejdet for at have sex. Det er helt sikkert kollegaen eller chefen. Det er menneskerne på arbejdet, vi ses mest med. Mere end vores venner. Fem dage om ugen kan man putte energi ind i relationen. siger Joan Ørting.

Joan Ørting havde sex på studiet
Joan Ørting havde sex på studiet

Ørting forklarer, hvorfor netop arbejdspladsen lægger op til sex:

- På arbejdet gør vi os allermest umage. Derhjemme smider vi facaden, hopper i joggingbukser og trækker i det slappe ansigt. Når vi går på arbejde, går vi med makeup, siger hun.

Hun kender selv flere, der har sex på arbejdet. Rent juridisk, kan det dog være en dum ide at have sex med kollegaen på arbejdet - hvis det vel at mærke er til gene for dine kolleger, eller du bruger arbejdstiden på det.

- Så kan chefen give dig en advarsel og sige, at han ikke vil acceptere det, og næste gang kan han fyre dig, siger Carl S. Madsen, der er advokat i Kristelig Fagforening.

Noget for dig? Dette lumre studiejob kan blive dit
Noget for dig? Dette lumre studiejob kan blive dit

Torben From, der er juridisk chef i HK, fortæller, at han faktisk en sjælden gang imellem er stødt på danske virksomheder, som har regler mod at have et forhold til kollegaen.

- Der kan være saglige argumenter for, at man ikke er så glad for, at kolleger render rundt med hinanden. For eksempel hvis de to kolleger er ansat i regnskabsafdelingen, hvor de begge kan skrive under og få et udlæg godkendt, siger han.

50-årig kvindes sexlyde blev for meget for boligforeningen
50-årig kvindes sexlyde blev for meget for boligforeningen

Hvis sex'en på arbejdspladsen foregår med din chef, og dine kolleger har opdaget det, ja så kan der være en hel månedsløn på spil:

Hvis man har et forhold til sin chef, som ejer virksomheden og virksomheden går konkurs, vil man af Lønmodtagernes Garantifond blive betragtet som ”nærtstående”, og man vil derfor ikke få dækning for manglende løn.
Sådan siger advokat i Kristelig Fagforening, Carl S. Madsen.

Du kan også blive fyret, hvis du har et forhold til chefen, og du arbejder i en af de virksomheder, hvis personalehåndbog dikterer, at det ikke er tilladt at have et forhold til chefen. Carl S. Madsen skønner, at dette gælder for lidt over halvdelen af alle danske virksomheder.

Er du interesseret i de forhold, der gør sig gældende på arbejdspladsen, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE på Facebook.

LÆS OGSÅ: Kvinder vil have ligeså meget sex som mænd: Her er årsagen til det ikke sker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx