Af - 11/04-16 09:35; Opdateret: 11/04-16 09:55

Adresserne i Matadorspillet har fået ny rangordenAdresserne i Matadorspillet har fået ny rangorden

I otte årtier har det populære brætspil Matador sat pris på de dyreste og billigste gader i hovedstadsområdet. Men ranglisten holder ikke i dag. Tjek den nye rangorden her.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik dig gennem og se, hvordan spillets 22 adresser ville være listet, hvis spillet blev relanceret efter hvilke adresser, der i dag er de dyreste. Kilde: Boligsiden.dk Klik videre. Ny plads: 1 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 2 Ny plads: 2 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 8 Ny plads: 3 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 15 Gammel Kongevej er en af listens absolutte højdespringere. Det har ifølge Birgit Daetz sin årsag: - I takt med byudviklingen er eksempelvis Gammel Kongevej blevet et mekka for caféer og specialbutikker, der giver et godt liv i gaden, siger hun. Ny plads: 4 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 5 Ny plads: 5 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 7 Ny plads: 6 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 18 Ny plads: 7 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 1 Ny plads: 8 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 4 Ny plads: 9 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 6 Ny plads: 10 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 16 Ny plads: 11 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 17 Ny plads: 12 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 12 Ny plads: 13 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 13 Ny plads: 14 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 11 Ny plads: 15 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 10 Ny plads: 16 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 14 Ny plads: 17 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 5 Amagertorv er raslet ned af ranglisten og er gået fra at være en af de dyreste til en 17. plads. Ny plads: 18 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 20 Ny plads: 19 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 19 Ny plads: 20 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 9 Ny plads: 21 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 21 Ny plads: 22 I Matador-spillet ligger denne adresse på plads nummer: 22 - Som boligkøber kan man godt kan regne med, at det, der anses for en god adresse i dag, med stor sandsynlighed også er det om 20 eller 30 år, siger Birgit Daetz. - Matador har været overraskende præcis i rangeringen af Københavns adresser, som faktisk har kunnet bruges som en ganske fin rettesnor, når folk har talt om, hvad der er hovedstadens dyreste og fineste adresser, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. I 1936 lancerede C. Drechsler Papirtrykkeri Matador. I udlandet kaldes det for Monopoly. Matador handler om at være bedst til at tjene penge på køb og udlejning af grunde og virksomheder på 22 gader i hovedstadsområdet.

1 er dyrest - 22 er billigst.

Det er en dyr fornøjelse at parkere bilen på Rådhuspladsen og tage på hotel i området. I hvert fald når man spiller det folkekære brætsspil Matador.

De to lilla grunde, "Rådhuspladsen" og "Frederiksberggade", har altid været de to dyreste adresser i spillet, og dermed de områder, som kan være mest udslagsgivende at lande på.

Men hvordan ville rangordnen af spillets 22 adresser se ud, hvis man placerede dem efter, hvilke områder der i dag er dyrest at bo i?

Det har Boligsiden.dk lavet beregninger på i anledningen af, at den danske udgave af det populære familiespil fylder 80 år.

Interesserer du dig for boligpriser, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

- Vores gennemgang af prisudviklingen på de 22 adresser i spillet viser, at der er sket en meget interessant forskydning i sammenhængen mellem virkeligheden og priserne i spillet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Der er sket en væsentlig forandring, hvis man kigger på tre af de adresser, der ligger i spillets top fem over dyreste områder. Væk er Rådhuspladsen, Vimmelskaftet og Amagertorv. Ind er i stedet kommet Bredgade og Kongens Nytorv samt Gammel Kongevej.

(Grafik: Marie Boe-Hansen)

Matadorspil endte i knivstik: Rykkede direkte i fængsel
Matadorspil endte i knivstik: Rykkede direkte i fængsel

Samtlige Matadoradresser på Frederiksberg, som i Matador er kendetegnet ved den lysegrønne farve, er steget i graderne. Det har ifølge Birgit Daetz en naturlig forklaring:

Frederiksberg har altid været eksklusiv, men fordi Frederiksberg arealmæssigt er så småt, har udbuddet slet ikke kunnet følge med efterspørgslen de seneste årtier, og det har fået priserne til at stige markant.
Det siger Birgit Daetz til metroxpress.

Borgmestre: Flere realiserer drømmen om landet
Borgmestre: Flere realiserer drømmen om landet

Allégade er den grund, der har taget det største ryk. På spillepladen ligger det grønne felt i den billigste ende af spillet, men i dag burde gaden have det sjettedyreste felt på brættet.

Bor du derimod på Grønningen, kan du være glad for, at Matadorspillet har holdt fast i rangordnen fra dengang, spillet blev lavet. Grønningen er nemlig det område, der på de 80 år har oplevet det største prisfald. I spillet ligger den røde grund i den bedste halvdel af spillepladen, men i dag burde Grønningen havde det tredje sidste felt.

Bunden af rangordnen er dog stadig uændret. Hvis du vil af med færrest penge for en bolig på de 22 Matadoradresser, er det fortsat Rødovrevej og Hvidovrevej, som du skal satse på.

Her er det nemmest at parkere

I Matadorspillet er det biler, der agerer brikker. Terningen afgør, hvilken grund din bil skal parkere på. Men hvis man så bort fra terningen, hvilke af de 22 adresser i spillet, er det så nemmest af få en parkeringsplads på?

Går man efter parkeringsmuligheder, er der nok de største chancer på de nederste gader på listen. Kommer man ud i forstaden, som Rødovre og Hvidovre næsten må siges at være, er der større sandsynlighed for, at der er plads.
Det svarer kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz til metroxpress.

På denne grund er det mest fordelagtigt at ligge et hotel

I Matadorspillet spirer huse og hoteller op på grundene i takt med, at spillet udvikler sig. Men hvilke af virkelighedens grunde egner sig egentlig bedst til at huse et hotel?

- Skulle man kaste sig ud i et eventyr som hotelejer, kunne man gå efter en så central placering som muligt. Beliggenheden betyder alt. Havde D’Angleterre ligget på Hvidovrevej i stedet for på Kongens Nytorv, havde det bare ikke været det samme, svarer Birgit Daetz.

Hun forklarer samtidig, at hostel i dag er blevet populært. Birgit Daetz anbefaler, at man placerer sit hostel på en af de billige Matadoradresser, da det skal være til at betale for gæsterne.

Men selvom hostels efterhånden har vundet indpas i København, er der fortsat 'kun' huse og hoteller at vælge imellem, hvis du skal investere i ejendom i Matadorspillet.

LÆS OGSÅ: Boligøkonom: K-forslag vil føre til stigende huspriser

LÆS OGSÅ: Godt nyt til boligejerne: Drømmelånet er tilbage

LÆS OGSÅ: Boligejerne klarer udløbet af afdragsfrihed uden drama

LÆS OGSÅ: Boligejere har fået nok: 22.000 lægger pres på Nykredit og TotalKredit

LÆS OGSÅ: Boligkunder betaler for ubrugte bankydelser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx