Af Ritzau - 20/01-17 11:39; Opdateret: 20/01-17 17:03

Kulde i Sydeuropa giver grøntsagsmangel i danske butikkerKulde i Sydeuropa giver grøntsagsmangel i danske butikker

Kulde og regn i Spanien og Italien betyder, at Dansk Supermarkeds butikker mangler frisk grønt på hylderne.

storybild

Broccoli kan blive en mangelvare i grøntafdelingen hos Dansk Supermarked, fordi kulde og regn i Sydeuropa skaber problemer for grøntsagsavlerne. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Mange af landets supermarkeder har i disse dage svært ved at skaffe friske grøntsager nok på hylderne.

En del grøntsager kommer nemlig til danske butikker fra Spanien og Italien, og her har store mængder regn og kulde ødelagt mange afgrøder.

Det skriver Berlingske Business.

Et af de steder, man mærker problemerne, er hos Dansk Supermarked, som står bag Bilka, Føtex og Netto.

- Det er primært varer som broccoli, blomkål og icebergsalat, der bliver dyrket i åben produktion, der er ramt i øjeblikket på grund af en ekstrem dårlig vejrsituation i Sydeuropa, siger senior director og indkøber Stephan Bruhn fra Dansk Supermarked Group til Ritzau.

Desuden kan udvalget af peberfrugter og tomater i Dansk Supermarkeds forretninger være mindre end normalt, fortæller han.

Tomater dyrkes i væksthuse og tager derfor ikke skade af meget regn. Meget lave temperaturer udendørs kan imidlertid sænke tomatplanternes vækst, og derfor kan høsten blive mindre indbringende.

Ifølge mediet Fødevarewatch forbereder man sig også på et mindre udbud af visse grøntsager i dagligvarekoncernerne Coop og Dagrofa.

Men selv om leverancerne af broccoli og blomkål fra Sydeuropa er begrænsede, er der stadig grøntsager i butikkerne, lover Dansk Supermarked.

- Vi har fortsat mulighed for at indkøbe via andre kanaler, så så meget som muligt kommer på hylderne. Det kan ske, at enkelte butikker får udsolgt af bestemte varer i løbet af dagen.

- Men vi har stadig et rigt udbud af andre grøntsager, siger Stephan Bruhn.

Blandt andet suppleres det sydeuropæiske sortiment med varer fra Tyrkiet og Marokko i Dansk Supermarked-kæderne Føtex, Netto og Bilka.

I Spanien fik grøntsagsavlerne uforholdsmæssigt meget vand i november og december. I Italien, der har været ramt af voldsomt snefald, er afgrøder også ødelagte eller vanskelige at plante og få til at gro.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx