11/07-17 07:45; Opdateret: 11/07-17 08:42

Privatkunderne skæpper i Trygs pengekassePrivatkunderne skæpper i Trygs pengekasse

København. Forsikringsselskabet Tryg er kommet fornuftigt ud af det første halvår med et resultat, der viser fremgang på bundlinjen.

storybild

I selskabets regnskab for årets første seks måneder, der tirsdag morgen er blevet offentliggjort, kan Tryg præsentere et resultat før skat på 1,7 milliarder kroner.

Det er omkring 200 millioner kroner mere end samme periode sidste år.

I første halvår 2016 lød resultatet før skat nemlig på 1,5 milliarder kroner.

- Jeg hæfter mig særligt ved den positive vækst for hele koncernen, der i høj grad er båret af den danske privatforretning, siger administrerende direktør Morten Hübbe i regnskabet.

Det samlede resultat for koncernen betyder, at Tryg fastholder de finansielle forventninger til hele 2017.

Målet er blandt andet en egenkapitalforrentning på mindst 21 procent efter skat og en præmievækst for året på mellem 0 og 2 procent.

Tryg har noteret sig, at cybertruslen mod små og mellemstore virksomheder er stigende. Derfor valgte selskabet at oprette en cyberforsikring.

I årets første kvartal blev der solgt omkring 700 af den slags forsikringer. Efter de første seks måneder er tallet oppe på cirka 3500, skriver Tryg.

Allerede nu kan aktionærerne også glæde sig over Trygs regnskab. Forsikringsselskabet oplyser nemlig, at der vil blive udbetalt 3,2 kroner per aktie for det første halvår.

Pengene vil blive udbetalt 14. juli.

Sydbanks analytiker tror dog ikke, at Tryg-aktien kommer til at stige synderligt.

- Jeg tror ikke på de helt store stigninger. Men aktien vil nok kunne ligge til den lidt positive side, siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han tilføjer, at investorerne muligvis er lidt skuffede over Trygs bruttopræmieindtægter.

Trygs bruttopræmieindtægter, der svarer til selskabets toplinje, landede på 8,9 milliarder kroner i det første halvår. I samme periode sidste år endte bruttopræmieindtægterne på 8,7 milliarder kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx