Af - 22/10-14 07:31

Unge drømmer om at blive boligejereUnge drømmer om at blive boligejere

Flere end otte ud af 10 unge drømmer om at købe deres egen villa, ejerlejlighed eller anden ejerbolig. En del vil støde frontalt ind i virkeligheden, siger boligekspert.

storybild

Unge drømmer om at købe egen bolig. Villaer og andre ejerboliger er et på tegn succes, siger boligekspert. (Billede: polfoto/arkiv)

Villa, rækkehus, ejerlejlighed. Unge har stor appetit på at købe mursten, når de kigger lidt ind i fremtiden og for eksempel ser sig selv som forældre i en småbørnsfamilie.

Rekord: Her er verdens dyreste kvadratmeterpris
Rekord: Her er verdens dyreste kvadratmeterpris

Flere end otte ud af 10 unge mellem 18 og 27 år drømmer om at købe eget hus eller anden ejerbolig, mens blot fem procent ser sig selv som lejere. Det viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for Danske Bank og home.

Det står i skarp kontrast til, at kun 59 procent af danskerne i dag bor i ejerbolig. I København gælder det kun 22 procent af de 30-39-årige. En stor del af de unge vil uvægerligt blive skuffede, siger boligøkonom Curt Liliengren, Boligøkonomisk Videnscenter:

Airbnb-udlejers mareridt: Lejere besatte boligen
Airbnb-udlejers mareridt: Lejere besatte boligen

- Det et tegn på succes at være ejer. Mange unge har formentlig også et billede af, at det lykkelige familieliv udfolder sig i et hus med sortglaserede tegl og børn, der leger på plænen. Men mange vil få et realitetschok, når de tropper op i banken og får et nej.

Efter nogle træge år under finanskrisen, er der nu kommet gang i førstegangskøberne. Unges køb af ejerlejlighed er faktisk på det højeste i syv år, og også unges køb af hus er stigende, oplyser home.

Nu bliver der flere billige studieboliger
Nu bliver der flere billige studieboliger

- Under finanskrisen havde de unge ekstremt svært ved at realisere ønsket om egen bolig. Nu er de klar til at træde ind på boligmarkedet og ønsker det højt, siger Mads Ellegaard, relationschef i home.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx