Af - 29/01-14 10:24; Opdateret: 29/01-14 10:40

Nordea-cheferne sparer... giver sig selv mere i lønNordea-cheferne sparer... giver sig selv mere i løn

Nordea har netop præsenteret en ny spareplan, der er væsentligt mere omfattende end først antaget. Samtidigt giver cheferne sig selv lønforhøjelse.

storybild

Nordea indleder en ny sparerunde på flere milliarder. Dermed er der i hvert fald plads til lønforhøjelse til ledelsen. (Billede: Polfoto/Bertil Enevag Ericson)

Selvom den værste finanskrise er ovre, mærker bankerne stadig til den.

Således afslører Nordea nu en stor sparerunde i deres nye årsregnskab. I 2012 satte man sig for at spare i alt 3,4 milliarder kroner, men det tal er nu steget til 6,7 milliarder, skriver epn.dk.

Finansforbundet forstår ikke spareplaner fra Nordea
Finansforbundet forstår ikke spareplaner fra Nordea

- Vi fremrykker og udvider vores initiativer til øget omkostningseffektivitet. Det vil gøre det muligt for os at tilpasse kapaciteten til det lavere aktivitetsniveau og fastholde vores position som en stærk bank, skriver banken i en kommentar til årsregnskabet.

Pengene skal blandt andet hentes ved at skære ned i filialernes omkostninger, ligesom man har set det i den seneste tid hos især Danske Bank.

Men sparelysten er ikke så stor i Nordea, at cheferne ikke kan få lønforhøjelse. I samme anledning meddeler Nordea således i en fondsbørsmeddelelse, at bestyrelsen foreslår en pæn lønstigning til sig selv, skriver finanswatch.dk.

Lønforhøjelserne udgør samlet fire procent, men nogle får mere end andre - betydeligt mere, end hvad de fleste bankansatte kan forvente i de kommende overenskomstforhandlinger.

Nordea fik 30.000 nye kunder i 2013
Nordea fik 30.000 nye kunder i 2013

Største vinder bliver næstformand Marie Ehrling, der kan se frem til en lønstigning på 14 procent til nu cirka 920.000 kroner.

- Nomineringsudvalget foreslår, at den ordinære generalforsamling fastsætter honorar til bestyrelsesmedlemmerne på EUR 259.550 til formanden, EUR 123.250 til næstformanden og EUR 80.250 til hvert af de øvrige medlemmer. ... Den foreslåede forhøjelse af bestyrelsens vederlag er 3 pct. for samltlige bestyrelsesmedlemmer, med undtagelse af næstformanden, hvis vederlag forhøjes med 14 procent, skriver bestyrelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx