Af - 07/08-14 08:40

Danske butikker er vilde med MobilePayDanske butikker er vilde med MobilePay

Omkring 1.300 butikker bruger indtil videre MobilePay Business, og mange flere i gang med at blive oprettet, viser nye tal.

storybild

Kalles Kaffe er en af de danske virksomheder, der har taget MobilePay til sig. (Billede: polfoto)

1,4 millioner brugere kan ikke tage fejl: App’en MobilePay er blevet danskernes foretrukne mobilbetalingsløsning, og det har landets virksomheder nu også fået øjnene op for.

Siden Danske Bank for et halvt år siden lancerede en erhvervs-version af tjenesten, MobilePay Business, har danske butikker og virksomheder stået i kø for at få en profil, så kunderne kan betale med deres smartphone.

Dansk Supermarked åbner for betaling med mobilen
Dansk Supermarked åbner for betaling med mobilen

Omkring 1.300 danske virksomheder er allerede aktive brugere, og 3.670 virksomheder er oprettet eller i gang med at blive oprettet, viser nye tal fra Danske Bank.

- Det er for alvor begyndt at tage fart. Uge for uge kan vi se, at flere og flere virksomheder opretter sig, siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay-divisionen i Danske Bank.

En af de erhvervsdrivende, der er hoppet med på bølgen, er Kalles Kaffe, der har ti kaffevogne på gaden i København og Aalborg.

Succes-app koster Danske Bank dyrt
Succes-app koster Danske Bank dyrt

Flere steder udgør omsætningen via MobilePay klart størstedelen af salget, fortæller ejer Jacob Karlsen.

- Vi er mange steder, hvor folk ikke lige har kontanter eller kort med, men de har altid deres telefon i lommen. Desuden letter det vores arbejde, fordi kunderne kan taste det ind, mens vi ekspederer ordren, siger Jacob Karlsen.

Danske Bank oplyser til metroxpress, at der arbejdes ihærdigt på en løsning, så private brugere kan overføre mere end 1.500 kroner, der i øjeblikket er loftet per dag.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx