Af Nadia Guldbæk Welch - 07/11-17 18:09; Opdateret: 07/11-17 22:04

'Verdens største shopping-dag' kommer til Danmark: Kan blive lige så stor som Black Friday'Verdens største shopping-dag' kommer til Danmark: Kan blive lige så stor som Black Friday

Den bliver kaldt 'verdens største shoppingdag' - og nu kommer den til Danmark.

storybild

Arkivfoto fra en udenlandsk Black Friday, der er kendt for at være en dag, der får mange ud ad døren for at shoppe til gode priser. Om 'Singles Day' bliver ligeså vildt i Danmark, vil tiden vise. (Billede: NACHO DOCE)

Drømmer du om et nyt fjernsyn eller en ny smartphone, uden at du skal betale en formue for det? Så er der godt nyt.

For første gang i Danmark kommer 'Singles Day', og det er allerede lørdag den 11. november.

Det er Elgiganten, der står bag at hente dagen, som kæden selv kalder 'verdens største shoppingdag', til Danmark. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

»Vi var blandt de første til at holde Black Friday i Danmark, som er blevet en formidabel succes. På bare fem år er Black Friday gået fra at være et helt nyt og ukendt fænomen til at blive Danmarks største handelsdag. Vi tror, at Singles Day kan blive lige så stor,« siger Elgigantens administrerende direktør, Peder Stedal, i pressemeddelelsen.

Singles Day er et fænomen, der er startet i Kina i 1990'erne, og i første omgang blev dagen stiftet for at fejre alle singler, mens det nu er blevet til en dag, hvor man kan gøre noget ekstra for sig selv, uanset om man er i et forhold eller ej.

En dag, som danskerne nu får gavn af.

»Singles Day er startskuddet for den mest intense periode i løbet af året med både Black Friday og julehandel lige rundt om hjørnet. De produkter vi sælger er utrolig vigtige for folk i dag, så vi forventer massiv travlhed,« siger Peder Stedal og henviser til, at også de to andre store udsalgsdage, Black Friday og Cyber Monday, ligger i november - på henholdsvis den sidste fredag og mandag.

Dage, hvor kunder verden over også kan spare adskillige procenter, når de handler.

  • Singles Day blev oprettet af Nanjing Universitet i Kina i 1993.
  • Mottoet er: 'vær stolt af at være single'
  • Dagen falder hvert år den 11. november. Det skyldes, at 11.11 også kan skrives som one-one-one-one, og tallet '1' minder om en enkelt person.
  • Ifølge det amerikanske erhvervsmagasin, Forbes, handlede kineserne sidste år for 17,8 milliarder dollar - svarende til svimlende 114 milliarder krone på markedsplatformen 'Alibaba'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Det var mega pinligt, og jeg flovede...
bt.dk
USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx