Af Mathias Tuxen - 10/10-17 18:12

Dansk selskab hæver priserne med 30 procent: Det er ikke set før Dansk selskab hæver priserne med 30 procent: Det er ikke set før

Det kan få andre til at gøre det samme.

storybild

Modelfoto.

Landets næststørste pensionsselskab, Danica Pension, hæver priserne på deres sygeforsikring med op til 30 procent. Det er ifølge en ekspert første gang, at et pensionsselskab hæver priserne for at kompensere for et underskud på forsikringerne. Spørgsmålet er nu, hvorvidt andre selskaber snart følger samme eksempel.

Danske Banks pensionsselskab, Danica Pension, har ifølge landets største pensions- og forsikringsmæglerselskab Willis Towers Watson sendt breve ud til deres kunder, hvor de varsler de nye prisstigninger. Og prisen på forsikringerne tilknyttet pensionsopsparingen kan stige med helt op til 30 procent.

Det skriver Finans.

Lars Gundorph, adm. direktør i Willis Towers Watson, fortæller, at selskabet har flere kunder, som har modtaget et brev fra Danske Bank med de nye prisstigninger. Lars Gundorphs forklaring lyder på, at Danica Pension har haft underskud på forsikringsdelen og nu kompensere ved at hæve priserne hos nogle af kunderne.

Ifølge pensionsrådgiver i FPension Søren Andersen er det et modigt træk fra Danica Pension, der som det første pensionsselskab hæver priserne for at dække deres underskud.

»Det er første gang, at vi ser et pensionsselskab forsøge at rette op på underskuddet på forsikringsdelen ved at hæve priserne. Stort set alle pensionsselskaber taber penge på sygeforsikringerne, og alle har i flere år sagt, at de vil gøre noget ved det, men det er bare ikke rigtigt sket på anden vis end gennem forebyggelse,« siger Søren Andersen til Finans.

Han mener desuden, at årsagen til at mange pensionsselskaber ikke før har hævet priserne på sygeforsikringer ligger i, at det pontielt koster på konkurrenceevnen. Det er ifølge pensionsrådgiveren derfor også interessant, hvorvidt andre pensionsselskaber følger samme eksempel i fremtiden, nu hvor isen er brudt.

Forklaringen ligger i et historisk underskud

Danica Pension erkender over for Finans, at de i øjeblikket foretager prisstigninger på forsikringspakkerne for at skabe balance mellem den dækning, kunderne betaler for, og den ydelsen selskabet giver. De nye ændringer i produkterne skyldes ifølge Danica Pension, at man har haft et 'historisk underskud' på forsikringsdelen.

Per Klitgård, adm. direktør i Danica Pension, mener dog ikke, at prisstigningerne vil stille dem dårligere sammenlignet med konkurrenternes lavere priser i kommende udbudsrunder, hvor pensionsmæglere videreformidler de forskellige forsikringsprodukter til deres kunder. For selvom Danica Pension nu i mange tilfælde er dyrere, er det bedre, end hvis selskabet i stedet regulerede deres forsikringer til mere 'skrabede' versioner for at mindske omkostningerne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx