Af Ritzau - 31/08-16 08:23; Opdateret: 31/08-16 09:00

Scandinavian Tobacco præsenterer fladt halvårsregnskabScandinavian Tobacco præsenterer fladt halvårsregnskab

Tobaksproducenten Scandinavian Tobacco leverer indtil videre resultater på linje med sidste år.

storybild

Cigarer er med til at skabe overskud i Scandinavian Tobacco Group, der opnåede et nettoresultat på 346 millioner kroner i første halvår. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Årets første seks måneder udviklede sig stort set ligesom sidste år for Scandinavian Tobacco Group, der har præsenteret sit halvårsregnskab.

Omsætningen faldt med 26 millioner kroner til 3199 millioner, ligesom nettoresultatet var otte millioner kroner lavere og endte på 346 millioner kroner.

Det svagt negative resultat skyldes et andet kvartal med et fald i omsætning og i resultatet før afskrivninger på henholdsvis 1,5 procent og 2,7 procent.

- Vi leverede et stabilt samlet resultat i første halvår 2016. Vores amerikanske forretning for håndrullede cigarer opnåede fortsat stærk vækst baseret på øgede markedsandele.

- Resultatet for kategorien maskinfremstillede cigarer var påvirket af forbigående udsving som følge af ny regulering i EU.

- Vi fortsatte med at levere på vores omkostningsoptimerings- og effektiviseringsprogram, som har en positiv indvirkning på vores margin inden for maskinfremstillede cigarer, siger administrerende direktør Niels Frederiksen i en kommentar til regnskabet.

Den nye regulering, som han omtaler, er EU's tobaksvaredirektiv, der blandt andet stiller nye krav til indpakning og mærkning af tobak.

Det har ifølge Niels Frederiksen givet store udsving på markederne og i produktionen. Forventningen er dog, at forholdene normaliserer sig i andet halvår.

Derfor fastholdes forventninger til året som helhed også i form af en organisk omsætningsvækst på mellem én og tre procent og en vækst i resultat før afskrivninger på mellem tre og fem procent.

Scandinavian Tobacco Group - der tidligere hed Skandinavisk Tobakskompagni - har specialiseret sig i cigarer, pibetobak og rulletobak.

Selskabet var tidligere privatejet, men gik på børsen i februar. Siden da er selskabets aktiekurs steget med 14 procent, og det har en markedsværdi på 11,4 milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx