Af - 25/11-15 19:16

Ung iværksætter kickstarter ure af træUng iværksætter kickstarter ure af træ

Ibenholt, valnød og andet ædeltræ forbindes normalt ikke med armbåndsure. Det utraditionelle materialevalg kickstarter dansk iværksætter.

storybild

Den unge danske iværksætter Janus Aarup, 29 år, satsede på at hente 150.000 kroner på funding-siden Kickstarter.com til at sætte sin kollektion Vejrhøj Nautic i søen. Men allerede nu har indsamlingen rundet 400.000 kroner. (Billede: PR-foto)

Hvad får man, hvis man kombinerer en ung iværksætter, en ikonisk designer på 74 år, ædeltræ og schweizisk mekanik?

Svaret er den fremstormende, danske iværksættervirksomhed Vejrhøj ApS, som laver kvalitetsure med urkasser og -skiver i ibenholt og andre typer ædeltræ. Urene er designet i samarbejde med Bo Bonfils, der tidligere har tegnet ure for Georg Jensen.

Det er den bare 29-årige Janus Aarup, der står bag Vejrhøj, som lige nu er er ved at crowdfunde den nye maritime ur-kollektion Vejrhøj Nautic på Kickstarter.com. Målet var at indsamle 150.000 kroner, men her fire dage før indsamlingens udløb er der indsamlet over 400.000 kroner.

- Det et helt vildt. Det er gået over al forventning. Måske når vi at indsamle over en halv million kroner, siger Janus Aarup.


Donorerne – eller backerne, som det hedder i funding-miljøet – får uret til halv pris. Urene leveres i marts næste år, og lige nu skal Janus sende over 300 ure til sin støtter fra blandt Canada, USA og Singapore .


Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

Bo Bonfils blev væltet bagover af Janus' gå-på-mod, da han sidste sommer bankede på døren til hans sommerhus i Nordstrand ved Rørvig.

Janus var til et familiearrangement blevet anbefalet at kontakte den rutinerede designer, og i juni sidste år ringede Janus til Bo Bonfils. Det viste sig, at de begge var i sommerhus ved Rørvig, og Janus hoppede straks på cyklen.

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

- Jeg tænkte, det er fandeme en initiativrig ung herre. Så satte vi os ned og fik en skæg snak. Og så tegnede jeg uret, som har sit eget særlige udtryk, siger Bo Bonfils om Janus' entre.

Efter to dages arbejde var skitsen til uret klar. Siden er der blevet produceret tre prototyper, før uret fandt sin endelige form, fortæller Janus.

92-årige Niels vil være iværksætter
92-årige Niels vil være iværksætter

Bo Bonfils får fem procent i royalties. Urets vejledende udsalgspris bliver 2.885 kroner. Det fås i forskellige trækombinationer og med og uden guldbelægning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nye detaljer i Ståles 'kedelige...
bt.dk
Brandfolk kæmper stadig med flammerne...
bt.dk
Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx