Af - 27/05-14 13:19

Brdr. Price mister millioner efter svindel-sagBrdr. Price mister millioner efter svindel-sag

De kendte Price-brødres Tivoli-restaurant har mistet flere millioner, efter to ansatte sidste år blev taget for svindel.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hidtil har succesen ingen ende ville tage for Adam og James Price, der både har spundet guld på tv, kogebøger og restauranter. Men det satte 2013 så sandelig en stopper for.

Efter at have været udsat for svindel i deres restaurant i Tivoli af to ledende ansatte, har virksomheden bag, hvor brødrene er medejere, mistet hele 3,7 millioner kroner på et enkelt år.

Sådan blev brødrene Price fuppet for kvart million
Sådan blev brødrene Price fuppet for kvart million

Vrede kunder i oprør over Brødrene Price
Vrede kunder i oprør over Brødrene Price

Året forinden havde de ellers et overskud på 660.000 kroner, viser regnskabet for Restaurationsselskabet af 15. april 2011 K/S.

- Der er ingen tvivl om, at bedragerisagen har kostet os rigtig dyrt. De ansatte er blevet dømt til at betale os en kvart million tilbage, men det er kun, hvad vi kan se direkte. Det er meget svært at sige, hvor meget der derudover er forsvundet, men jeg formoder, at det er en del, siger direktør for Price-restauranterne Mads Bøttger til metroxpress.

- Derudover har virksomheden ikke været drevet ordentligt, da det er to ledende medarbejdere, som har haft fokus på at fylde egne lommer i stedet for på driften. Vi måtte samtidig fyre dem midt i sæsonen, siger han.

Brødrene Price lover kompensation
Brødrene Price lover kompensation

Svindlen foregik ved, at de to chefer holdt catering-arrangementer i Brdr. Prices navn for firmaer og for private. Men pengene, som de tjente på det, røg lige ned i deres egne lommer.

Det har de nu fået en betinget dom for, og samtidig skal de betale den kvarte million tilbage, hvilket de ifølge Mads Bøttger har betalt en del af.

Svindelsagen har samtidig ikke kun kostet for restauranten i Tivoli, men også for deres anden restaurant i Rosenborggade, som 'kun' endte med et overskud på 180.000 kroner, hvilket skal ses i forhold til sidste års overskud på 1,7 millioner.

Dokumentation: Så sure er Price-brødrenes kunder
Dokumentation: Så sure er Price-brødrenes kunder

- Lige da sagen kom ud i medierne sidste sommer, ramte det også Rosenborggade. Det fik en masse omtale, tilliden faldt generelt til Price-brandet, og folk blev usikre på begge vores restauranter. Vi kunne tydeligt se, at kunderne ikke kom så meget hen over sommeren, hvor sagen kørte, siger han.

Forventningerne til næste år er igen et overskud på bundlinjen.

- Nu går det fint igen. Vi har fået et nyt hold igen og tager det som et bump på vejen. Så vi ser lyst på fremtiden, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx