Af - 16/03-16 11:37; Opdateret: 16/03-16 12:53

UPS: Her er fradraget 850.000 danskere formodentlig har glemtUPS: Her er fradraget 850.000 danskere formodentlig har glemt

Ny undersøgelse skønner, at 850.000 danskere har glemt rejsefradraget.

Bildstrecke im Grossformat »

Rejsefradraget er Danmarks mest oversete fradrag.

Personfradrag, transportfradrag og rentefradrag. Der er flere udgifter, som man kan trække fra i skat, og for mange danskere er det ikke helt let at finde rundt i, hvad der giver "rabat".

Det ser nemlig ud til, at flere danskere har snydt sig selv:

I 2015 overnattede mere end 1,1 million danskere ude i forbindelse med deres job, og hvis deres arbejdsgiver ikke har dækket udgifter for kost og logi, har man ret til at få fradrag for sine udgifter.

Alligevel har op mod 850.000 af dem glemt at angive det på deres selvangivelse, således at de kunne få fradrag. Det viser en ny undersøgelse, som Deloitte har fået foretaget af Epinion.

Rejsefradraget er dermed et af Danmarks mest oversete fradrag

Interesserer du dig for pengerelaterede artikler, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Rejseudgifter kan enten dækkes som faktiske udgifter eller med en standardsats. For at kunne anvende standardsatsen til fortæring kræver det, at rejsen er af mindst 24 timers varighed med overnatning.
Det siger Niels Sonne, skatteekspert i Deloitte i en pressemeddelelse.

En særregel giver dig desuden mulighed for at få en ekstra godtgørelse til dækning af udokumenterede udgifter til småfornødenheder – også selvom udgifterne i øvrigt er dækket efter regning. Hvis ens arbejdsgiver ikke udbetaler denne ekstra godtgørelse, kan man selv tage fradrag.

- Fradraget for småfornødenheder er 117,75 koner per døgn og på timebasis for hjemrejsedagen, dog maksimalt 25.900 kroner i 2015. Samtidig er der ikke længere nogen bundgrænse, siger Niels Sonne og fortsætter:

Man kan altså få fradrag, selv om man kun har været ude at rejse et enkelt døgn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx