Af - 18/05-15 07:22

Stig Elling klar til comeback i rejsebranchenStig Elling klar til comeback i rejsebranchen

Den solbrune rejsekonge kan alligevel ikke holde sig fra branchen for sol, sommer og afslapning.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Den solbrune, velfriserede og colgate-smilende Stig Elling kan ikke længere holde sig fra den rejsebranche, som han i mere end 50 år har været en del af, men sagde farvel til i januar.

Efter fire måneders afbræk fra evige telefonopringninger, stress-symptomer og mediernes rampelys er Stig Elling klar til comeback, fortæller han til Avisen.dk.

- Jeg er lige stoppet, men jeg kan ikke lade være. Jeg er en cirkushest, der hører til i manegen, siger Stig Elling, der var salgsdirektør i Star Tour i 33 år, til Avisen.dk.

Han er blevet kontaktet af tre-fire dansk-udenlandske rejseselskaber, der med Stig Ellings egne ord er ”på vej videre”. De har alle bedt ham om hjælp, råd og vejledning, og lige nu overvejer den tidligere charterkonge, hvor han vil lægge sine kræfter. En ting står dog helt klart. Stig Elling vil ikke tilknyttes i en fast stilling.

- Det bliver et comeback, hvor jeg selv bestemmer over min tid. Jeg går ikke tilbage til et kæmpe job. Jeg er blevet 68 år og har ikke meget krudt i mig endnu, så jeg vil gerne selv have lov til at diktere min egen arbejdstid, siger Stig Elling.

Panik! Stig Elling stopper som rejsekonge: Hvem skal medierne nu spørge om alting?
Panik! Stig Elling stopper som rejsekonge: Hvem skal medierne nu spørge om alting?

Siden han i 1964 startede Fortunrejser i sine forældres kælder, har Stig Elling sendt tusindvis af danskere på solskinsferier og stillet op i medierne, når det handlede om nødstedte danskere i udlandet. Lige fra tsunamien i julen 2004, askeskyen fra den islandske vulkan i 2010, som var skyld i aflyste fly i næsten en uge, til maveonder i Tyrkiet på grund af en beskidt swimmingpool.

Selv om det har været opslidende at være en del af rejseræset døgnet rundt 365 dage om året, kan han alligevel ikke slippe det. For han mener selv, at han stadig har noget at byde på.

- Jeg har meget ekspertviden, som mange andre kan gøre brug af. Og så synes andre, at jeg er et godt, stabilt navn. Hvis Stig Elling har med det at gøre, så er det blåstemplet, siger Stig Elling, der understreger, at comebacket ikke handler om økonomi, men ren lyst.

Stig Elling går fra borde efter 33 år i Star Tour
Stig Elling går fra borde efter 33 år i Star Tour

Stig Elling afslører også, at han faktisk har endnu flere job i kalenderen. Han skal holde en række foredrag til efteråret, og til sommer medvirker han i et sommerprogram på DR, og et andet og stadig ukendt program på TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx