Af - 31/10-16 08:12

KORT: Disse steder i Danmark kan du få gratis julebryg på fredagKORT: Disse steder i Danmark kan du få gratis julebryg på fredag

Der uddeles 25.000 gratis Tuborg Julebryg på fredag. I artiklen kan du se, hvor du skal opholde dig på fredag omkring klokken 20.59, hvis du vil have fingrene i de gratis glæder.

Bildstrecke im Grossformat »
På kortet i artiklen kan du se, hvor Tuborglastbilerne med de gratis julebryg stopper. Metroxpress er det første medie, der offentlig julebryg-ruten på J-dag. I 1990 introducerede Carlsberg den årlige J-dag, hvor man fejrer frigivelsen af årets julebryg. Det foregår hvert år den første fredag i november. I år er det fredag 4. november. I 2015 fejrede J-dag 25 års jubilæum. J-dag er i dag blevet så populær, at man siden 2011 har kunne slå J-dag op i Nudansk Ordbog og finde følgende beskrivelse: 'J-dag er den dag, et bryggeris julebryg kommer i handlen.' Tuborgs velkendte sne-univers blev første gang introduceret på et julekort i 1979. Det var udviklet af Wibroe, Duckert & Partners, og blev året efter brugt som plakat på ølbiler, hvilket fortsat er tilfældet den dag i dag. Historien om julebryggen begynder helt tilbage i 1905, da Carlsberg, som det første bryggeri i Danmark, lancerede en stærk højtidsøl. Det var en påskebryg. Efter påskebryggens succes fulgte flere bryggerier med højtidsbryg herunder Carlsminde i Nyborg, der var det første bryggeri, der i 1958 lancerede en særlig kraftig julebryg. I 1984 kom den korte reklame med julemanden i sin kane, der kører efter en ølbil fra Tuborg I 1999 indledte Carlsberg et samarbejde med Natteravnene for at sikre en sikker J-dag. Natteravnene opholder sig først og fremmest i de store byers gader, hvor der er mange besøg af Tuborgs julenisser. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag. Billeder fra J-dag.

Billeder fra J-dag.

Der er ekstra mange i byen, folk er mere fulde end ellers, og de blå og hvide farver dominerer gadebilledet.

J-dag er dagen, hvor julebryggen sættes i butikkerne, og den årlige begivenhed vælger mange danskere at "fejre".

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, iværksætteri og arbejdsmiljø.

På fredag, den 4. november, skal vi så til det igen. Klokken 20.59 kan folk slukke tørsten med en Tuborg Julebryg, og nogle kan endda gøre det gratis:

Traditionen tro har Tuborg nemlig indsat lastbiler, der er fyldt med musik og julenisser, som deler gratis julebryg ud.

Regnvejr gav færre gæster til årets Grønne Koncerter
Regnvejr gav færre gæster til årets Grønne Koncerter

I alt bliver der delt 25.000 gratis julebryg ud, og det er 396 af Carlsbergs medarbejdere, der i julenissekosume sørger for at dele de gratis glæder ud.

I år får 425 værtshuse og cafeer besøg af Tuborgs julenisser, og det er Carlsbergs 41 lastbiler, der sørger for at køre rundt med den gratis julealkohol.

Helt eksklusivt kan metroxpress afsløre, hvor i Danmark lastbilerne vil befinde sig omkring klokken 20.59, så du ved, hvor du kan få gratis julebryg. Se kortet herunder:

På kortet kan du se, hvor lastbilerne kommer forbi med gratis julebryg.

Sådan får du Roskildes billigste øl-brandert
Sådan får du Roskildes billigste øl-brandert

- Gennem tiden har Tuborg Julebryg været produceret som en færdigbrygget øl, men vi havde svært ved at ramme den korrekte mængde juleøl. Da vi for nogle år siden gik fra den færdigbryggede til den oprindelige Tuborg Julebryg, testede den meget bedre i vores smagspanel, så nu brygger vi den igen, som de gamle bryggere gjorde ude på Tuborg i Hellerup, siger Mikkel Laust Broe, der er brygmester på Carlsbergs bryggeri i Fredericia, til metroxpress og fortsætter:

Vi brygger vores Tuborg Julebryg ved at filtrere tre forskellige råølstyper i forskelligt forhold og tilsat rigelige mængder af udvalgt lakrids fra Afghanistan samt lidt ekstra humle på toppen. Det er næsten på samme måde, som den oprindelige Tuborg Julebryg blev brygget på Tuborg Bryggerierne i Hellerup.

Svenskerne kan også: Se deres sjoveste studenter-billeder
Svenskerne kan også: Se deres sjoveste studenter-billeder

LÆS OGSÅ: Aarhus får ny specialbutik - kun med øl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx