Af - 22/04-14 19:45; Opdateret: 23/04-14 09:56

Anklage: McDonald's sælger for gamle burgereAnklage: McDonald's sælger for gamle burgere

Den er gal over hele landet.

storybild

Metroxpress beskrev tirsdag, at McDonald's på 'Hovedbanen' sælger burgere, der er ældre end de 10 minutter. Det sker også andre steder.

Det er ikke kun hos McDonald's på Københavns Hovedbanegård, der sælger burgere, som i strid med fødevareloven og markedsføringsloven er ældre end de 10 minutter, som McDonald's lover.

McDonald's sælger for gammel mad
McDonald's sælger for gammel mad

Metroxpress fik i dag tirsdag henvendelser fra 17 nuværende og forhenværende McD-medarbejdere, som siger, at der mange steder bliver solgt – eller er blevet solgt – burgere, der burde være kasseret.

En medarbejder hos McDonald's i Frederikssund siger, at burgere ligger i over en halv time.

Står til bøde: kørte nøgne igennem jysk drive-in
Står til bøde: kørte nøgne igennem jysk drive-in

- Man var ligeglad med, hvor længe maden var på varmeapperatet, oplyser Steffen Dons, der har arbejdet på McDonald's, Amagerbrogade.

Samme oplysninger kommer fra Køge, Fredericia og Aarhus.

McDonalds's kommunikationsdirektør Stine Green Paulsen understreger, at selv om burgere ligger mere end 10 minutter, så er det ikke til ulempe for madsikkerheden.

Det lokale plejehjem droppede rugbrøds-klemmerne og tog på McD
Det lokale plejehjem droppede rugbrøds-klemmerne og tog på McD

- Det siger sig selv, at hvis vi lover, at vores mad ikke ligger længere end 10 minutter, efter den er færdig i køkkenet, så skal vi også leve op til det. Det er en regel, som efter min opfattelse bliver fulgt meget nøje, men hvis der er tilfælde, hvor det ikke sker, så er der klart behov for en indskærpelse til den pågældende restaurant.

- Det dog vigtigt at huske på, at der er tale om mad, der sundhedsmæssigt er fuldstændigt i orden, selv hvis de 10 minutter overskrides, siger Stine Green Paulsen

- Grunden til, at vi kasserer maden efter 10 minutter, er alene, at vi fra et kvalitetsmæssigt udgangspunkt vil sikre, at vores gæster får varm og frisklavet mad.


En fyr, som betegner sig som 'en glad og stolt McDonald's-medarbejder' giver kommunikationsdirektøren ret.

- Jeg arbejder hos en McDonald's i Københavnsområdet, og har gjort det i omkring to år nu. På min arbejdsplads waster (kasserer, red.) vi ALTID efter 10 minutter. Jeg kan slet ikke genkende de anklager, I har mod McDonald's, men denne synsvinkel er vel ikke interreseret i at skrive noget om, den giver vel ikke mange læsere. Jeg synes, det er en forfærdelig hetz, I kører mod McDonald's, som generelt har en høj fødevaresikkerhed, måske kunne I prøve at skrive noget om den mangel på fødevaresikkerhed som mange restauranter har. I forhold til dem, er 15 minutter gamle burgere nok ingenting, skriver han til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx